ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.1.2022 | 04:07

σπάνιο στις μέρες μας αλλά..

Όταν ψάχνεις έναν αληθινό φίλο η εραστή, ψάξε για εκείνους που δεν αντέχουν με την ιδέα του να σε χάσουν. Ναι, οι άνθρωποι αλλάζουν, οι καρδιές αλλάζουν και οι περιστάσεις μπορεί να είναι δυνατότερες από εμάς. Ωστόσο να εστιάζεις σε εκείνους που θέλουν να ενώσουν τα σπασμένα κομμάτια, σε εκείνους που θα προτιμούσαν να ξεπεράσουν το εγώ τους αλλά να μην θέλουν να σε χάσουν, να εστιάζεις σε εκείνους που θα έκαναν την κάθε δυνατή προσπάθεια μόνο και μόνο για να σε δουν να χαμογελάς. Μην βάλεις τον εαυτό σου να παρακαλάει κάποιον να σε αγαπήσει και να σε φροντίσει, όποιος όντως νοιάζεται για εσένα θα το δείξει. Να εστιάζεις σε εκείνους που ακόμα και σε άσχημες στιγμές σας δεν θα μιλούσαν ποτέ άσχημα για εσάς, σε εκείνους που είναι αληθινοί και αυθεντικοί, σε εκείνους που βάζουν τον εαυτό τους σαν προτεραιότητα αλλά ποτέ μα ποτέ δεν θα επιτρέψουν να νιώθεις λες και είσαι βάρος τους. Σε εκείνους που σε ακούνε κάθε φορά, ακόμα και αν τους μιλάς για το ίδιο πρόβλημα, σε εκείνους που σε νοιάζονται ακόμα και στην πιο μικρή διαφωνία σας. Να εστιάζεις σε εκείνους που θα προτιμούσαν να σου μιλήσουν, να συζητήσουν οτιδήποτε σε προβληματίζει παρά να σε αγνοούν. Η αγάπη που έχει κάποιος για εμάς φαίνεται από τις πράξεις του, να το θυμάσαι πάντα.
5
 
 
 
 
σχόλια

Ο πικρόχολος εαυτός μου, όταν διαβάζει για "εκείνους που θα προτιμούσαν να ξεπεράσουν το εγώ τους αλλά να μην θέλουν να σε χάσουν, να εστιάζεις σε εκείνους που θα έκαναν την κάθε δυνατή προσπάθεια μόνο και μόνο για να σε δουν να χαμογελάς," για κάποιο φέρνει στο μυαλό "το λαλάκα που τρέχει" πίσω από μια μίζερη ψηλομύτα, η οποία μιλιέται και χαμογελάει με τα χίλια ζόρια (μέχρι να μπλέξει με κανέναν μπαφιάρη που θα την έχει δεύτερη, εκεί να δεις χαμόγελο και έξω καρδιά). Δυστυχώς τέτοιοι άνθρωποι δεν εκτιμούνται, μένουν με το μηδέν στο πηλίκο και μετά αλλάζουν προς το χειρότερο νομίζοντας ότι προσαρμόζονται καλύτερα στα δεδομένα του σκληρού κόσμου, να τα λέμε κι αυτά. Δυνατό κείμενο, ωστόσο. Μακάρι όλο και περισσότεροι άνθρωποι να εκτιμούν την ομορφιά στη συμπεριφορά και στην καρδιά, για να μη χρειάζεται άνθρωποι σας εσένα, εξομολγούμενε/-η να αλλάζουν προς το χειρότερο, μα ν' αλλάζει ο κόσμος προς το καλύτερο.

Όπου θέλουμε θα εστιάζουμε. Ορίστε μας. Έλα πλάκα κάνω αλλά αυτό το "ακόμα κι αν τους μιλάς για το ίδιο πρόβλημα" λέω να το βγάλουμε από την λίστα. Και τι σημαίνει "σε εκείνους που θέλουν να ενώσουν τα σπασμένα κομμάτια"; Δεν μου ακούγεται καλό. "Κάθε δυνατή προσπάθεια μόνο και μόνο για να σε δούνε να χαμογελάσεις". Δεν ξέρω όλο αυτό μου ακούγεται κουραστικό υπερβολικό και μονόπλευρο. Την κάθε δυνατή προσπάθεια για να χαμογελάμε (και να γελάμε) οφείλουμε να την κάνουμε μόνοι μας και να μην παιδεύουμε τους άλλους. Είναι δική μας δουλειά το να φροντίζουμε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα και ικανοποιημένοι μέσα μας.
Υ.Γ.: δεν έχω αναφέρει τα αυτονόητα αλλά κάθε έξυπνος άνθρωπος τα αντιλαμβάνεται.

Αυτά που περιγράφεις φαίνονται σε βάθος χρόνου και δεν είναι κάτι που τα ξέρεις εκ των προτέρων.
Επίσης είναι απολύτως απαραίτητο να είναι αμοιβαία και όχι μονόπλευρα.

Scroll to top icon