Πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων διέσωσαν εκατοντάδες ανθρώπους στη Μεσόγειο

Πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων διέσωσαν εκατοντάδες ανθρώπους στη Μεσόγειο Facebook Twitter
Το σκάφος Louise Michel χρηματοδοτείται από το 2020 από το διάσημο καλλιτέχνη Banksy
0

Σκάφη τα οποία επιχειρούν για λογαριασμό μη κυβερνητικών οργανώσεων διέσωσαν εκατοντάδες ανθρώπους που βρίσκονταν σε κίνδυνο στη Μεσόγειο τις τελευταίες ημέρες.

Το πλήρωμα του γερμανικού πλοίου Louise Michel επιβίβασε 62 ανθρώπους, ανάμεσά τους παιδιά και βρέφη, που βρίσκονταν σε λαστιχένια βάρκα, ενημέρωσε η οργάνωση που έχει αναπτύξει το σκάφος -τη χρηματοδοτεί ο καλλιτέχνης Banksy- μέσω Twitter.

Το πλήρωμα του σκάφους Mare Jonio διέσωσε 208 ανθρώπους κατά τη διάρκεια δύο αποστολών, ανακοίνωσε η οργάνωση αρωγής Mediterranea Saving Humans.

Χθες το πρωί, η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) γνωστοποίησε ότι διασώθηκαν 110 άνθρωποι από το πλοίο της, το Geo Barents.

Το 2021, πάνω από 1.300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή κηρύχθηκαν αγνοούμενοι στη Μεσόγειο, κατά τους αριθμούς του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), μέρους του συστήματος του ΟΗΕ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM