Σφοδρή χαλαζόπτωση και βροχές στη Σαντορίνη- Απομακρύνθηκαν μαθητές από σχολεία

Σφοδρή χαλαζόπτωση και βροχές στη Σαντορίνη- Απομακρύνθηκαν μαθητές από σχολεία Facebook Twitter
0

Προβλήματα έχουν προκληθεί στη Σαντορίνη από το πρωί της Πέμπτης, λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης και βροχόπτωσης που έπληξε το νησί. 

Στενά πλημμύρισαν από το νερό της βροχής, ενώ άλλα σημεία άσπρισαν από το χαλάζι και επιστρατεύθηκαν μηχανήματα για τον καθαρισμό. 

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, με απόφαση του δημάρχου Θήρας Αντώνη Σιγάλα πραγματοποιήθηκε σταδιακή, ασφαλής απομάκρυνση των μαθητών από τα σχολεία. 

«Η δυνατή χαλαζόπτωση σε κεντρικές περιοχές του νησιού δημιούργησε προβλήματα στο οδικό δίκτυο, τα οποία αντιμετώπισε άμεσα ο δήμος Θήρας. Για την πιθανότητα νέας επιδείνωσης τις επόμενες ώρες ο δήμαρχος Θήρας, εφιστά την προσοχή όλων όσων μετακινούνται στο δίκτυο», ανέφερε ακόμη η σχετική ανακοίνωση. 

Οι υπηρεσίες της περιφέρειας ήταν σε επιφυλακή για χαλαζόπτωση και κλήθηκαν άμεσα, δήλωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος. 

«Η κλιματική αλλαγή μας δίνει εικόνες και καταστάσεις πρωτόγνωρες για τα νησιά μας. Η κλιματική αλλαγή ήρθε για να μείνει και οφείλουμε όλοι να προσαρμόσουμε πολιτικές, πρακτικές και συνήθειες σε αυτή την πραγματικότητα», επεσήμανε μεταξύ άλλων. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σιδηροδρομικός εφιάλτης: Ατυχήματα, φωτιές και παρ' ολίγον συγκρούσεις μέσα σε έναν μήνα

Ελλάδα / Οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι σε αφύλακτη διάβαση: Έξι σοβαρά ατυχήματα σε έναν μήνα

Από την παρ'ολίγον μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών μέχρι την εισβολή συρμού στο Μετρό - Τα γεγονότα καταδεικνύουν την άμεση ανάγκη για επαναξιολόγηση των διαδικασιών ασφάλειας και εκπαίδευσης του προσωπικού
LIFO NEWSROOM
Ιράν - 1998: Όταν η Βάσω Παπανδρέου έσπασε τον ενδυματολογικό κώδικα της θεοκρατίας

Ελλάδα / Ιράν - 1998: Όταν η Βάσω Παπανδρέου έσπασε τον ενδυματολογικό κώδικα της ισλαμικής δημοκρατίας

Η Βάσω Παπανδρέου έχει μείνει στην ιστορία των γυναικών του Ιράν ως η πρώτη επίσημη επισκέπτης που «παραβίασε» το αυστηρό πρωτόκολλο του θεοκρατικού καθεστώτος
LIFO NEWSROOM
Συρμός προαστιακού στο Μετρό: «Ο ρυθμιστής κυκλοφορίας έκανε λάθος, ο μηχανοδηγός παραβίασε 2 φωτοσήματα»

Ελλάδα / Συρμός προαστιακού μπήκε στη γραμμή του Μετρό: «Ο ρυθμιστής κυκλοφορίας έκανε λάθος, ο μηχανοδηγός παραβίασε 2 φωτοσήματα»

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης αποκάλυψε το αλαλούμ που λίγο έλειψε να προκαλέσει νέο σιδηροδρομικό ατύχημα την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου
LIFO NEWSROOM