Κορωνοϊός - Τσαγκάρης: Σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα οι δείκτες της πανδημίας

Κορωνοϊός - Τσαγκάρης: Σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα οι δείκτες της πανδημίας Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Συγκρατημένος για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ηρακλής Τσαγκάρης, σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή οι δείκτες παραμένουν σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα.

Σχολιάζοντας την εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών του υπουργείου Υγείας και την απόφαση της κυβέρνησης για μερική άρση των περιοριστικών μέτρων από το Σάββατο είπε πως είναι «πάντα καλό να υπάρχει μία απελευθέρωση των δραστηριοτήτων και μία σχετική επιστροφή στην κανονικότητα», σημειώνοντας πως η Επιτροπή ακολούθησε μία πιο συντηρητική επιλογή. «Το μείγμα πάντα των μέτρων μπορεί να έχει διαφορετικές ισορροπίες. Το σίγουρο είναι ότι κινούμαστε σε μία κατεύθυνση απελευθέρωσης και αυτό είναι το σημαντικό», ακολουθώντας το μοντέλο των άλλων χωρών που επιστρέφουν σιγά - σιγά στην κανονικότητα, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Τσαγκάρης, αναφερόμενος στην απόφαση να απαγορευτούν τα καρναβάλια, εξέφρασε την επιστημονική άποψη πως «απόλυτη ασφάλεια δεν υπάρχει πουθενά».

Ο καθηγητής, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως στην παρούσα περίοδο οι επιδημιολογικοί δείκτες στη χώρα είναι «σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα» λέγοντας πως είναι κάτι που έχουμε αποφασίσει σαν κοινωνία να το αποδεχτούμε. «Η απόφαση αυτή έχει να κάνει με την άρνηση της αποδοχής του καθολικού εμβολιασμού», εξήγησε, κάνοντας λόγο για αναπόφευκτα φαινόμενα «όταν υπάρχουν ποσοστά συμπολιτών μας που δεν εμβολιάζονται». 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ