ΟΗΕ: «Εξαιρετικά επικίνδυνη» η τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία

ΟΗΕ: «Εξαιρετικά επικίνδυνη» η τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images / Αρχείου.
0

Η επικεφαλής του τμήματος πολιτικών υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών, Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει ανησυχία στον Οργανισμό για τις αναφορές περί νέας παραβίασης της εκεχειρίας στην Ουκρανία τις τελευταίες ώρες και κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

«Ότι και αν πιστεύει κανείς σχετικά με την προοπτική μιας τέτοιας αντιπαράθεσης, η πραγματικότητα είναι ότι η τρέχουσα κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη» είπε η ΝτιΚάρλο στο Συμβούλιο Ασφαλείας, που συζητά την κατάσταση στην Ουκρανία, σημαίνοντας συναγερμό καθώς η ένταση μεταξύ της Ρωσίας και της γειτονικής της χώρας αυξάνεται.

«Καλούμε επίσης όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές να αποφύγουν κάθε μονομερή ενέργεια που μπορεί να είναι αντίθετη με το πνεύμα και το γράμμα των συμφωνιών του Μινσκ ή που θα υπονόμευε της εφαρμογή τους και θα προκαλούσε νέες εντάσεις», πρόσθεσε, ζητώντας να προστρέξουν όλοι στη διπλωματία για την επίλυση των διαφορών.

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου όπου συζητούνται οι συμφωνίες του Μινσκ πήρε δραματική τροπή καθώς η ένταση δεν έχει μειωθεί στην περιοχή. Στη συνεδρίαση αυτή μετέχουν υπουργοί της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

«Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πέραν της διπλωματίας», επέμεινε η ΝτιΚάρλο. «Η εθνική κυριαρχία, η ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της πρέπει να γίνουν σεβαστές, συμφώνως προς τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης» του ΟΗΕ, πρόσθεσε.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ πρόκειται να συγκληθεί στις 23 Φεβρουαρίου για να συζητηθεί το θέμα της Ουκρανίας. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αναμένεται ότι θα συμμετάσχουν πολλοί υπουργοί σε αυτή τη συνεδρίαση.

Με πληροφορίες από Reuters και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: Χωριστές ζωές και σόλο εμφανίσεις επί τρεις εβδομάδες

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: Χωριστές ζωές και σόλο εμφανίσεις επί τρεις εβδομάδες

Ο πρίγκιπας Χάρι πέρασε τα γενέθλιά του μακριά από τη Μέγκαν Μαρκλ και στη συνέχεια έκανε μια σειρά σόλο επίσημων εμφανίσεων - Προσπαθεί να αποκαταστήσει την εικόνα του, γράφει η Telegraph
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
100 χρόνια μετά την εξαφάνιση του ορειβάτη Andrew «Sandy» Comyn, πιστεύουν ότι βρήκαν λείψανά του στο Έβερεστ

Διεθνή / Έβερεστ: 100 χρόνια μετά την εξαφάνισή του, βρήκαν λείψανα του Andrew Comyn «Sandy» Irvine

Το 1924 επιχείρησε να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα κατακτούσε την υψηλότερη κορυφή του κόσμου - Η εξαφάνισή του παρέμενε μεγάλο μυστήριο, μέχρι η ομάδα του National Geographic να βρει μία μπότα, που πιθανότατα του ανήκει
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Πέντε άτομα ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση για το ISIS

Διεθνή / Ισραήλ: Πέντε άτομα ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση για το ISIS

Η αστυνομία και η Shin Bet είπαν ότι οι πέντε είχαν μελετήσει πλάνα από τρομοκρατικές επιθέσεις στη Συρία και συζήτησαν το πόσα εκρηκτικά χρειαζόταν για την κατάρριψη των εμβληματικών πύργων Azrieli του Τελ Αβίβ
LIFO NEWSROOM