Πόλεμος στην Ουκρανία: Το TikTok αναστέλλει υπηρεσίες του στη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το TikTok αναστέλλει ορισμένες υπηρεσίες στη Ρωσία Facebook Twitter
0

Το Tik Tok ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα πως αναστέλλει ορισμένες λειτουργίες στη Ρωσία, στο πλαίσιο του νέου νόμου που υπέγραψε ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον οποίο επιβάλλονται ποινές φυλάκισης σε όποιον δημοσιοποιεί «ψευδείς πληροφορίες» για τις ένοπλες δυνάμεις.


«Υπό το πρίσμα του νέου νόμου στη Ρωσία για τις ''ψευδείς ειδήσεις'', δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αναστείλουμε τη ζωντανή ροή και το νέο περιεχόμενο στην υπηρεσία βίντεό μας, ενώ εξετάζουμε τις επιπτώσεις αυτού του νόμου για την ασφάλεια», έγραψε η εταιρεία στο Twitter.

Η πλατφόρμα διευκρίνισε ότι η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων εντός της εφαρμογής δεν θα επηρεαστεί.

Τι προβλέπει ο νόμος που υπέγραψε ο Πούτιν

Σημειώνεται πως με το νέο νομοσχέδιο που υπέγραψε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, επιβάλλονται στο εξής ποινές φυλάκισης έως και 15 ετών σε όποιον δημοσιοποιεί «ψευδείς πληροφορίες» για τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας, εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Το κείμενο αυτό, που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο, προβλέπει επίσης ποινές κάθειρξης για όποιον ζητά να επιβληθούν κυρώσεις στη Ρωσία.

Οι ποινές που προβλέπονται μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 15 χρόνια για όποιον διαδίδει «ψευδείς πληροφορίες» οι οποίες έχουν «σοβαρές συνέπειες» για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο νόμος στοχεύει και τους απλούς πολίτες και όχι μόνο τους δημοσιογράφους ή άλλους επαγγελματίες της ενημέρωσης.

Αναφορικά με την εισβολή στην Ουκρανία, οι ρωσικές αρχές έχουν απαγορεύσει στα μέσα ενημέρωσης να χρησιμοποιούν άλλες πληροφορίες πλην των επίσημων ανακοινώσεων. Απαγορεύεται επίσης να χρησιμοποιούν λέξεις όπως «πόλεμος» και «εισβολή».

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM