Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Βρετανία κατάσχεσε αεροπλάνο στο πλαίσιο νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Βρετανία κατάσχεσε αεροπλάνο στο πλαίσιο νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας Facebook Twitter
Φωτ.: UNSPLASH
0

Η Βρετανία έκανε χρήση των νέων αεροπορικών κυρώσεων για να κατάσχει ένα αεροσκάφος, αφού κατέστησε ποινικό αδίκημα την πτήση ή την προσγείωση ρωσικών αεροσκαφών στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς.

«Χθες το βράδυ υπέγραψα επίσης ένα νόμο που κλείνει μερικά από τα ''παραθυράκια'' που έχουν να κάνουν με τον εντοπισμό της ιδιοκτησίας μερικών απ' αυτά τα αεροσκάφη», δήλωσε ο Σαπς μιλώντας στο BBC.

«Υπάρχει ένα τέτοιο αεροσκάφος αυτή τη στιγμή στο έδαφος στο Φάρνμπορο, το οποίο ουσιαστικά κατασχέσαμε ενώ ερευνούσαμε περαιτέρω τις λίγες τελευταίες ημέρες. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε νόμους διαθέσιμους που να καθιστούν κάτι τέτοιο δυνατό», πρόσθεσε ο βρετανός υπουργός.

Ποινικό αδίκημα η πτήση πάνω από τον εναέριο χώρο της

Για την κίνηση αυτή από πλευράς Βρετανίας είχε ενημερώσει χθες η βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών, Λιζ Τρας, σημειώνοντας συγκεκριμένα, πως η χώρα μπορεί πλέον να θέσει υπό κράτηση ρωσικά αεροσκάφη, στο πλαίσιο μίας σειράς νέων κυρώσεων επηρεάζουν τα ρωσικά αεροσκάφη και τις εξαγωγές διαστημικής και αεροπορικής τεχνολογίας.

Τα μέτρα, τα οποία ανακοινώθηκαν από την Υπουργό Εξωτερικών δίνουν στην κυβέρνηση εξουσίες που της επιτρέπει να θέσει υπό κράτηση ρωσικά αεροσκάφη στη Βρετανία και να καταστήσει ποινικό αδίκημα την πτήση ή την προσγείωση τους στη χώρα.

Η Τρας είπε ότι οι αλλαγές θα προκαλέσουν περαιτέρω «οικονομικό πλήγμα στη Ρωσία και σε όσους βρίσκονται κοντά στο Κρεμλίνο».

Ο πολιτικός συντάκτης του BBC Newsnight, Νικ Βατ, εξήγησε ότι η κίνηση αυτή δεν είχε στόχο να στοχεύσει ρωσικά αεροσκάφη, για τα οποία υπάρχει ήδη απαγόρευση πτήσης στη Βρετανία.

Αντίθετα, είπε ότι θα αντιμετωπίσουν τη «γκρίζα ζώνη» των ιδιωτικών αεροσκαφών που είναι νηολογημένα σε τρίτη χώρα και ναυλώνονται από πλούσιους Ρώσους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC και Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ήρωας»: Ένας 56χρονος έσωσε άγνωστο από ππνιγμό αλλά έχασε ο ίδιος την ζωή του στο Μπάλι

Διεθνή / «Ήρωας»: Έσωσε άγνωστο από πνιγμό, αλλά πνίγηκε ο ίδιος - Η σορός του εντοπίστηκε δύο ημέρες μετά

Ο Αυστραλός πήδηξε στη θάλασσα στις δυτικές ακτές του Μπαλί και διέσωσε έναν Γερμανό τουρίστα από πνιγμό, αλλά το κύμα τον παρέσυρε στα ανοιχτά κι έχασε τη ζωή του
LIFO NEWSROOM
Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM