Ουκρανός ΥΠΕΞ: Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις, όχι για παράδοση

Ουκρανός ΥΠΕΞ: Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις, όχι για παράδοση Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.
0

Η Ουκρανία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί για τον τερματισμό του πολέμου τον οποίο ξεκίνησε η Ρωσία πριν από δύο και πλέον εβδομάδες, αλλά δε θα παραδοθεί ούτε θα δεχθεί κανένα τελεσίγραφο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα.

Μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η ακομμάτιστη, μη κερδοσκοπική οργάνωση Renew Democracy Initiative, ο Κουλέμπα δήλωσε ότι θα σώζονταν ζωές αμάχων εάν η Ουκρανία είχε μαχητικά αεροσκάφη και περισσότερα επιθετικά αεροσκάφη για να καταστρέψει μεγάλους στρατιωτικούς σχηματισμούς.

«Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε. Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε, αλλά δεν πρόκειται να δεχτούμε τελεσίγραφα και να παραδοθούμε», είπε ο Κουλέμπα, προσθέτοντας ότι η Ρωσία προβάλλει αιτήματα που είναι «απαράδεκτα».

Σχολιάζοντας την κατάσταση στη Μαριούπολη της νότιας Ουκρανίας, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι βρίσκεται υπό πολιορκία αλλά εξακολουθεί να είναι σε ουκρανικά χέρια. 

Νωρίτερα, ο ουκρανικός στρατός παραδέχτηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει και ελέγχουν πλέον τα ανατολικά προάστια της πολιορκούμενης Μαριούπολης.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM