Οι ανατιμήσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην ενέργεια αλλά και σε σειρά προϊόντων έχει προκαλέσει άνοδο και στο αγαπημένο φαστ φουντ των Ελλήνων, το σουβλάκι.
Πιο συγκεκριμένα, επιχειρηματίας της εστίασης, μιλώντας σε εκπομπή του OPEN, ανέφερε ότι πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, οι επιχειρηματίες καλούνταν να πληρώνουν 16 ευρώ τα 10 λίτρα ηλιέλαιο, ενώ, δέκα μέρες μετά, το ίδιο προϊόν στην ίδια ποσότητα τούς στοιχίζει 26 ευρώ. Ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με την ίδια το 10λιτρο κόστιζε 11 ευρώ.
«Μετακυλήσαμε το κόστος σε εμάς, αλλά από την Παρασκευή προβήκαμε σε κάποιες αυξήσεις της τάξης του 10%, που αναλογικά δεν έχει καμία σχέση με αυτά που εμείς βιώνουμε. Το σουβλάκι από 3 ευρώ πήγε στα 3,5 ευρώ και ο γύρος από 3,50 ευρώ πήγε στα 3,90 ευρώ», εξήγησε η επιχειρηματίας.