ΟΗΕ: Τουλάχιστον 636 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία- Ανάμεσά τους 46 παιδιά

ΟΗΕ: Τουλάχιστον 636 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία- Ανάμεσά τους 46 παιδιά Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Τουλάχιστον 636 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία, ανάμεσά τους 46 παιδιά, σύμφωνα με τον νεότερο τραγικό απολογισμό του ΟΗΕ. 

Επίσης, 1.125 άμαχοι είχαν τραυματιστεί έως και τις 13 Μαρτίου, από τους οποίους οι 62 παιδιά, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο πραγματικός τραγικός απολογισμός του πολέμου της Ουκρανίας είναι πιθανόν πολύ υψηλότερος, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, καθώς υπάρχουν καθυστερήσεις στην αποστολή και διασταύρωση αναφορών από σημεία σφοδρών συγκρούσεων, όπως το Χάρκοβο και η Μαριούπολη. 

Σήμερα, ένα κονβόι περισσοτέρων από 160 αυτοκινήτων αναχώρησε από τη Μαριούπολη, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, στην κατά τα φαινόμενα πρώτη επιτυχή προσπάθεια για τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου, έτσι ώστε να απομακρυνθούν άμαχοι από την υπό πολιορκία πόλη. 

Έπειτα από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες για την παράδοση προμηθειών στη Μαριούπολη και για να δημιουργηθεί μια ασφαλής δίοδος για να εγκαταλείψουν την πόλη άμαχοι, ο δήμος ανέφερε ότι η τοπική εκεχειρία «αντέχει» και πως το κονβόι αναχώρησε με προορισμό τη Ζαπορίζια. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Διεθνή / Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε τη συνάντηση «δυνητικά ιστορική», αν οδηγήσει στην πολυπόθητη ειρήνη, ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την περιέγραψε ως «πολύ εποικοδομητική»
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Για διαφθορά ή για το Kanal Istanbul οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν;

Διεθνή / Τουρκία: Για το Kanal Istanbul και όχι για διαφθορά οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 53 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 47, στο πλαίσιο έρευνας που αφορά τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ