Η Ρωσία θα οργανώσει δική της αποστολή στον Άρη, μετά τη διακοπή συνεργασίας με την ESA

Η Ρωσία θα οργανώσει μία δική της αποστολή στον Άρη, μετά τη διακοπή συνεργασίας με την ESA Facebook Twitter
Φωτ.: PIXABAY
0

Η Ρωσία θα αρχίσει να εργάζεται για μία δική της αποστολή στον Άρη, αφού η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) ανέστειλε την κοινή ρωσοευρωπαϊκή αποστολή λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το Interfax.

Σημειώνεται πως η ESA ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι είναι αδύνατον να συνεχίζει να συνεργάζεται με τη Ρωσία στο πλαίσιο της αποστολής ExoMars. Αργότερα φέτος ένας ρωσικός πύραυλος επρόκειτο να μεταφέρει στον κόκκινο πλανήτη ένα ευρωπαϊκής κατασκευής ρόβερ.

«Στο εγγύς μέλλον θα αρχίσουμε να εργαζόμαστε για την υλοποίηση μίας αποστολής στον Άρη», είπε χθες ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos. Σύμφωνα με το Interfax, ο Ρογκόζιν είπε ότι δεν θεωρεί απαραίτητο να περιλαμβάνεται στην αποστολή ένα ρόβερ επειδή με τη μονάδα προσγείωσης θα μπορούσε να γίνει η απαιτούμενη επιστημονική δουλειά.

Ο Ρογκόζιν είπε ότι υπάρχουν «σοβαρές αμφιβολίες» για το τι θα μπορούσε να κάνει η ESA χωρίς τη Ρωσία, η οποία διαθέτει ήδη το διαστημόπλοιο, τον χώρο εκτόξευσης και τη μονάδα προσγείωσης. Η ESA θα χρειαζόταν τουλάχιστον έξι χρόνια για να αναπτύξει μια δική της μονάδα προσγείωσης, υποστήριξε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

TikTok: Έστειλε μήνυμα ευχαριστίας στον Ντόναλντ Τραμπ σε όλους τους χρήστες του

Τech & Science / TikTok: Μετά την επαναλειτουργία ευχαρίστησε τον Τραμπ με μήνυμα που έστειλε σε όλους τους χρήστες στην Αμερική

170 εκατομμύρια χρήστες του TikTok, μετά την αποκατάσταση της λειτουργίας της εφαρμογής είδαν το μήνυμα: «Ως αποτέλεσμα των ενεργειών του προέδρου Τραμπ, το TikTok είναι και πάλι σε λειτουργία στις ΗΠΑ!»
LIFO NEWSROOM
Ιάπωνες ανέπτυξαν ρομπότ που μιμείται γατίσιες κινήσεις, για μείωση του στρες

Τech & Science / Ιάπωνες ανέπτυξαν ρομπότ που μιμείται γατίσιες κινήσεις για μείωση του στρες

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Tsukuba εμπνεύστηκε από τη χαρακτηριστική συμπεριφορά των γατών, γνωστή ως «bunting», κατά την οποία οι γάτες τρίβουν το κεφάλι τους σε αντικείμενα ή ανθρώπους
LIFO NEWSROOM