Γιώργος Νταβουτιάν: «Επαγγελματίας ή όχι, ποδήλατο κάνω για να νιώθω ελεύθερος»

Ο επαγγελματίας rider του BMX, που έχει ξεχωρίσει παρά το νεαρό της ηλικίας του, μιλά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όσα ονειρεύεται και το δικό του «Sound of Joy».

Ο Γιώργος Νταβουτιάν (ή αλλιώς «Νταβού» όπως τον γνωρίζουν πολλοί) έχει καταφέρει να διαπρέψει στη BMX σκηνή, μέσα σε πολύ λίγα χρόνια. Ξεκινώντας από τις πλατείες της γειτονιάς του και φτάνοντας στις ράμπες να διαγωνίζεται με την υποστήριξη μεγάλων χορηγών, προπονείται καθημερινά με όνειρο ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πέρα από κάθε επαγγελματική αναγνώριση, ωστόσο, η ελευθερία που του προσφέρει το ποδήλατο είναι το μοναδικό πράγμα που έχει ουσία για εκείνον. Μέσα από την αγάπη του αυτή εξερευνεί οτιδήποτε, από τους δρόμους, μέχρι την μουσική.

Υπάρχει πάντα ένα κομμάτι που «παίζει» στο μυαλό του, ενώ το δικό του «Sound of Joy» μπορεί να ξεκινήσει από rock και να καταλήξει σε oldschool rap. Το σίγουρο είναι πως κάθε του επιτυχία έχει και μια μουσική υπόκρουση.

DEV - Γιώργος Νταβουτιάν: «Επαγγελματίας ή όχι, ποδήλατο κάνω για να νιώθω ελεύθερος»
Φωτογραφία: Giorgos Xanthinakis / LIFO

Ποια ήταν η πρώτη φορά που έπιασες το τιμόνι του bmx;

Η πρώτη φορά που έπιασα bmx ήταν το 2011, όταν έκανα skateboard σε μια πλατεία και ξαφνικά είδα ένα παιδί με bmx. Εντυπωσιάστηκα αμέσως και τον ρώτησα αν μπορώ να κάνω λίγο. Από εκείνη την στιγμή «κόλλησα» το μικρόβιο.

Πώς άλλαξε η ζωή σου από τότε;

Η ζωή μου άλλαξε οριστικά από τότε. Βλέπω τον κόσμο με διαφορετικό μάτι -τα πάντα γύρω μου είναι ένα πιθανό καινούριο εμπόδιο, κάτι που μπορώ να «χρησιμοποιήσω» με το ποδήλατο μου. Παίρνω τα άψυχα σημεία και τους δίνω ζωή.

Νιώθω πιο ελεύθερος και ανεξάρτητος, δεν υπάρχουν κανόνες.

 

Από τους δρόμους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τι σε έκανε να αποφασίσεις να ασχοληθείς επαγγελματικά με το bmx;

Από μικρός ήθελα να γίνω επαγγελματίας, το είχα σαν μεγάλο όνειρο να ζω από αυτό που αγαπώ, αλλά η αγάπη που έχω για το ποδήλατο και το αίσθημα που νιώθω όταν κάνω bmx είναι όλη η ουσία. Επαγγελματίας ή όχι, ποδήλατο κάνω για να νιώθω ελεύθερος, στον δικό μου κόσμο. Στην πορεία ήρθε το επαγγελματικό κομμάτι που μου έδωσε μεγαλύτερο κίνητρο και περισσότερες ευκαιρίες.

Τι περιλαμβάνει μια μέρα στην ζωή ενός επαγγελματία αθλητή του bmx;

Περιλαμβάνει καλή διατροφή, ένα καλό πρωινό, μετά γυμναστική και καλή διάθεση. Κάθε μέρα βάζω καινούργιους στόχους ή προκλήσεις με το ποδήλατό μου. Η καλή παρέα επίσης το κάνει ακόμα πιο συναρπαστικό.

Τι ρόλο παίζει η μουσική στην ζωή και την καθημερινότητά σου;

Η μουσική θα έλεγα πως παίζει τεράστιο ρόλο στην καθημερινότητά μου. Ακόμη κι όταν δεν ακούω μουσική πάντα υπάρχει ένα κομμάτι που «παίζει» στο μυαλό μου. Πριν πάω για προπόνηση θα ακούσω πάντα κάτι που θα μου ανεβάσει την αδρεναλίνη και την διάθεση.

 

DEV - Γιώργος Νταβουτιάν: «Επαγγελματίας ή όχι, ποδήλατο κάνω για να νιώθω ελεύθερος»
Φωτογραφία: Giorgos Xanthinakis / LIFO

 

Ποιος είναι ένας «ήχος», ένα είδος μουσικής, που σου δίνει χαρά; Το δικό σου «Sound of Joy»;

Το δικό μου «Sound of Joy» περιλαμβάνει από rock και drum & bass, μέχρι oldschool rap. Με «ανεβάζουν» πολύ ψυχολογικά και μπαίνω στο mood για κάτι καινούριο! Κάποια τα ακούω ξανά και ξανά, on repeat.

Ποια είναι τρία κομμάτια που θα χαρακτήριζαν το δικό σου μουσικό «ταξίδι»;

Homestretch -Junkie XL, Havoc - Luke Atencio, Hot - Young Thug.

Υπάρχει μια στιγμή, μια ανάμνηση που πάντα θα σε κάνει περήφανο;

Η αγαπημένη μου στιγμή ήταν όταν πήρα το πρώτο κράνος από τον μεγάλο μου χορηγό. Ένιωσα πως τα όνειρα μου γίνονται πραγματικότητα. Κατευθείαν άρχισα να βάζω καινούργιους στόχους και να θέτω νέες προκλήσεις στον εαυτό μου.

Τι είναι αυτό που ονειρεύεσαι να καταφέρεις στο μέλλον;

Οι στόχοι μου είναι αρκετοί, ο μεγαλύτερος είναι ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα δικά μου παπούτσια, ένα project που θα μείνει στην ιστορία και να ταξιδέψω όλο τον κόσμο.

 

@georgentavou

Ανακαλύψτε περισσότερα για το HUAWEI Sound Joy και βρείτε το  εδώ.

DEV - Γιώργος Νταβουτιάν: «Επαγγελματίας ή όχι, ποδήλατο κάνω για να νιώθω ελεύθερος»
Φωτογραφία: Giorgos Xanthinakis / LIFO
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon