Κρεμλίνο: Η Ρωσία δεν θα διακόψει τις ροές αερίου από σήμερα

Κρεμλίνο: Η Ρωσία δεν θα διακόψει τις ροές αερίου από σήμερα Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Η Ρωσία δεν θα διακόψει την τροφοδοσία με φυσικό αέριο της Ευρώπης από σήμερα, καθώς οι πληρωμές για τις παραδόσεις μετά την 1η Απριλίου πραγματοποιούνται κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου και τον Μάιο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η διαταγή του Βλαντίμιρ Πούτιν για την πληρωμή της προμήθειας φυσικού αερίου σε ρούβλια είναι μη αναστρέψιμη και ότι το ρούβλι είναι το προτιμώμενο και ασφαλέστερο νόμισμα για την Ρωσία αυτήν την στιγμή.


«Σημαίνει αυτό πως, αν δεν υπάρξει υπάρξει επιβεβαίωση σε ρούβλια, η προμήθεια φυσικού αερίου θα διακοπεί από την 1η Απριλίου; Όχι, δεν σημαίνει αυτό» ανέφερε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους. 

«Οι εξαγωγές φυσικού αερίου θα συνεχιστούν με τους ρωσικούς όρους»

Οι εξαγωγές φυσικού αερίου θα συνεχιστούν με τους ρωσικούς όρους, ανακοίνωσε η Gazprom προσθέτοντας ότι σήμερα η εταιρεία ξεκίνησε να γνωστοποιεί στους πελάτες της την αλλαγή σύμφωνα με την οποία η εξόφληση των λογαριασμών θα γίνεται σε ρούβλια.

Η Gazprom προσθέτει στην ανακοίνωσή της ότι παραμένει αξιόπιστος εταίρος και ότι θα διατηρήσει ασφαλή την προμήθεια φυσικού αερίου.

Χαλάρωση περιορισμών από την Κεντρική Τράπεζα 

Εν τω μεταξύ, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι χαλαρώνει κάποιους από τους περιορισμούς για τη μεταφορά ξένων κεφαλαίων για ιδιώτες για μια περίοδο έξι μηνών.

Η τράπεζα δήλωσε ότι τα μέτρα, που αυξάνουν το προηγούμενο όριο στα κεφάλαια που μπορούν να μεταφερθούν στο εξωτερικό, δεν αφορούν τους κατοίκους και τους μη κατοίκους χωρών που έχουν επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας λόγω της Ουκρανίας.

«Εντός ενός ημερολογιακού μήνα, οι ιδιώτες έχουν το δικαίωμα να μεταφέρουν έως 10.000 δολάρια ΗΠΑ ή αντίστοιχο ποσό σε άλλο νόμισμα από τη Ρωσική Ομοσπονδία, από τον λογαριασμό τους σε μια ρωσική τράπεζα στον λογαριασμό τους ή σε κάποιο άλλο πρόσωπο στο εξωτερικό», ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωση.

Η τράπεζα πρόσθεσε ότι οι μεταφορές στο εξωτερικό από τραπεζικούς λογαριασμούς μη κατοίκων, ιδιωτών ή νομικών οντοτήτων από χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις αναστέλλονται για τους επόμενους έξι μήνες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστραλία: Ο πρώτος άνδρας που καταδικάστηκε για ναζιστικό χαιρετισμό στην πολιτεία Βικτώρια

Διεθνή / Αυστραλία: Ο πρώτος άνδρας που καταδικάστηκε για ναζιστικό χαιρετισμό στην πολιτεία Βικτώρια

Το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Αυστραλίας είχε νομοθετήσει τον Δεκέμβριο την απαγόρευση της δημόσιας εκτέλεσης του ναζιστικού χαιρετισμού ή της δημόσιας επίδειξης και εμπορίας ναζιστικών συμβόλων μίσους σε όλη τη χώρα
LIFO NEWSROOM
Viv Anderson: Το ιστορικό ντεμπούτο του πρώτου μαύρου παίκτη της Αγγλίας και η ανεξίτηλη μάχη του με τον ρατσισμό

Διεθνή / Viv Anderson: Πώς νίκησε τον ρατσισμό ο πρώτος μαύρος ποδοσφαιριστής στην Αγγλία - Του πετούσαν μπανάνες από τις κερκίδες

«Ήταν ένα πολύ μεγάλο γεγονός εκείνη την εποχή», λέει στο CNN Sport - Το ποδόσφαιρο «έχει ακόμη πολλά να μάθει» για τη διαφορετικότητα και την ανοχή, λέει ο ίδιος
LIFO NEWSROOM