Ουκρανία: Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Μπόρις Τζόνσον στο Κίεβο - Συναντήθηκε με τον Ζελένσκι

Ουκρανία: Ο Τζόνσον συναντήθηκε στο Κίεβο με τον Ζελένσκι - Υποσχέθηκε στρατιωτική βοήθεια 100 εκατ. λιρών Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter.
0

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον είχε μια αιφνιδιαστική συνάντηση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι νωρίτερα σήμερα στο Κίεβο για να συζητηθεί η παροχή περαιτέρω οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Ο Τζόνσον συναντήθηκε με τον Ζελένσκι «σε μια ένδειξη αλληλεγγύης με τον ουκρανικό λαό», δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τη μακροπρόθεσμη στρατιωτική υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου προς την Ουκρανία και αναφέρθηκαν σε νέο βρετανικό πακέτο οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας ύψους 100 εκατομμυρίων λιρών. 

«Θα συζητήσουν τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία και ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει ένα νέο πακέτο οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Τα αντιαρματικά και αντιαεροπορικά όπλα, καθώς και τα λεγόμενα «suicide drones», είναι μεταξύ του εξοπλισμού που έχει δεσμευτεί να παρέχει το Ηνωμένο Βασίλειο στο Κίεβο.

Τις τελευταίες μέρες πολλοί ξένοι αξιωματούχοι επισκέφτηκαν την ουκρανική πρωτεύουσα. Την Παρασκευή η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επισκέφθηκε μαζί με τον Ζοζέπ Μπορέλ το Κίεβο και τα προάστιά του. Οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται ότι έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου θέτοντας στο στόχαστρο αμάχους είπε νωρίτερα η Φον ντερ Λάιεν αναφερόμενη στα γεγονότα της Μπούσα. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Ο στρατός απευθύνει νέα έκκληση για εκκένωση του νοτίου προαστίου της Βηρυτού

Διεθνή / Ισραήλ: Ο στρατός απευθύνει νέα έκκληση για εκκένωση του νοτίου προαστίου της Βηρυτού

«Βρίσκεστε κοντά σε εγκαταστάσεις και συμφέροντα της Χεζμπολάχ και ο ισραηλινός στρατός θα επέμβει εναντίον τους στο εγγύς μέλλον» δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος
LIFO NEWSROOM