Χατζηδάκης: Αύξηση συντάξεων από 1η Ιανουαρίου 2023

Χέρια σε ATM Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI
0

Αυξήσεις στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου του 2023 προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100, 3, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι είτε σήμερα, είτε αύριο θα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία με τις ρυθμίσεις που αφορούν την επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης των συντάξεων. Όπως εξήγησε, η πρώτη ρύθμιση σχετίζεται με τις συντάξεις «fast track» ενώ η δεύτερη, η «σύνταξη εμπιστοσύνης» αφορά το στοκ των εκκρεμών συντάξεων.

Ο κ. Χατζηδάκης γνωστοποίησε ότι από τις 130.000 εκκρεμείς συντάξεις, αυτή την στιγμή υπάρχουν 75.000 εκκρεμείς συντάξεις, εκ των οποίων οι 60.000 αφορούν τα έτη 2021 και 2022.

Παράλληλα, ερωτηθείς για το που θα κυμαίνεται η αύξηση στον κατώτατο μισθό, ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι αναμένει την εισήγηση των εμπειρογνωμόνων και του ΚΕΠΕ προκειμένου στην συνεχεία να κάνει την εισήγησή του στο υπουργικό την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Οικονομία / «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Το Σάββατο, 12 Απριλίου και ώρα 10:30, ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης  θα συντονίσει συζήτηση με το καθόλα επίκαιρο θέμα «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» (Rules or Power-Based World Order: the EU view).
LIFO NEWSROOM
Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Διεθνή / Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Οταν οι αγορές καταρρέουν, προειδοποίησε ο Μπλιν Άκμαν, οι νέες επενδύσεις σταματούν, οι καταναλωτές σταματούν να ξοδεύουν και οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιορίσουν τις επενδύσεις και να απολύσουν εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM