Ο Σαρκοζί στηρίζει Μακρόν για τη γαλλική προεδρία - «Ευχαριστώ»

Ο Σαρκοζί στηρίζει Μακρόν για τη γαλλική προεδρία - «Ευχαριστώ» του απάντησε εκείνος Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Mohammed Badra
0

O πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, στηρίζει την υποψηφιότητα του Εμανουέλ Μακρόν για άλλη μία θητεία στη γαλλική προεδρία.

Ο Σαρκοζί στάθηκε στη μεγάλη εμπειρία που έχει ο Μακρόν στη «σοβαρή διεθνή κρίση» που έχει προκύψει από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Μακρόν και η υποψήφια της ακροδεξιάς, Μαρίν Λε Πεν, θα ακονίσουν τα «μαχαίρια» τους στον δεύτερο γύρο των εκλογών στις 24 Απριλίου, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν πως η διαφορά είναι ισχνή, σε σχέση με τη «μάχη» του 2017.

«Θα ψηφίσω τον Εμανουέλ Μακρόν γιατί πιστεύω ότι έχει την απαραίτητη εμπειρία απέναντι στη σοβαρή διεθνή κρίση» σημείωσε ο Σαρκοζί, σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Το οικονομικό σχέδιο [σ.σ. του Μακρόν] θέτει την αξία της εργασίας ως κορυφαία προτεραιότητα και η δέσμευσή του στην Ευρώπη είναι σαφής και ξεκάθαρη» πρόσθεσε.

«Πρέπει να εγκαταλείψουμε τις κομματικές μας συνήθειες. (...) Η πίστη μας στις δεξιές δημοκρατικές αξίες και την κυβερνητική μας κουλτούρα πρέπει να μας οδηγήσει στο να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του Εμανουέλ Μακρόν για ενότητα» κατέληξε.

Το «ευχαριστώ» του Μακρόν

Ο Μακρόν απάντησε στη δήλωσή του, σημειώνοντας πως είναι καλοδεχούμενη η δημόσια στήριξη.

Όπως είπε, τον ευχαριστεί «για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη», επισημαίνοντας ότι τη θεωρεί «σημαντική» και ότι «αισθάνεται τιμή και υποχρέωση».

Με πληροφορίες από Frace24 και ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Διεθνή / ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Το Δικαστήριο υπογραμμίζει ότι τα μέτρα των Ταλιμπάν, που περιορίζουν τα δικαιώματα των γυναικών, συνιστούν διώξεις, αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα των διακρίσεων εναντίον τους
LIFO NEWSROOM