ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Ο Έλον Μασκ δεν είναι πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος του Twitter

Ο Έλον Μασκ δεν είναι πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος του Twitter Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Την ώρα που ο Έλον Μασκ προσπαθεί να αγοράσει ολόκληρο το Twitter, πλέον δεν είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας. 

Funds που κατέχει ο όμιλος Vanguard πρόσφατα αύξησαν το μερίδιό τους στην πλατφόρμα και έγιναν ο μεγαλύτερος μέτοχος. Η Vanguard αποκάλυψε στις 8 Απριλίου ότι πλέον κατέχει 82,4 εκατομμύρια μετοχές του Twitter, ή το 10,3% της εταιρείας, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες δημοσίως διαθέσιμες δηλώσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. 

Ο όμιλος αύξησε το μερίδιό του κάποια στιγμή στο πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία. Πριν από λίγες ημέρες αρχικά ο Μασκ αποκάλυψε ένα μερίδιο στο Twitter σχεδόν 73,5 εκατομμυρίων μετοχών, αλλά μία ημέρα αργότερα το μερίδιο έπεσε στις 73,1 εκατομμύρια μετοχές ή το 9,1% της εταιρείας, που εκείνη τη στιγμή τον έκανε τον μεγαλύτερο μέτοχο. 

Στο παρελθόν η Vanguard είχε ανακοινώσει ότι κατείχε 67,2 εκατομμύρια μετοχές της πλατφόρμας ή περίπου το 8,4% της εταιρείας έως τα τέλη Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την FactSet. 

Ο Μασκ και ο συνιδρυτής και πρώην CEO του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, είναι τα μόνα άτομα στην πρώτη δεκάδα των μετόχων της πλατφόρμας, καθώς οι υπόλοιπες θέσεις καταλαμβάνονται από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. 

Τι απάντησε ο CEO του Twitter σε εργαζόμενους

Την Πέμπτη ο CEO του Twitter, Παράγκ Αγκραουάλ, προσπάθησε να καθησυχάσει τους εργαζομένους ότι η εταιρεία δεν είναι «όμηρος» της είδησης ότι ο Έλον Μασκ έκανε προσφορά για να αγοράσει την πλατφόρμα. 

Ο Αγκραουάλ- που δέχθηκε ερωτήσεις από το προσωπικό στην υπηρεσία μηνυμάτων της εταιρείας- τους ενθάρρυνε να παραμείνουν συγκεντρωμένοι. «Εμείς, ως εργαζόμενοι, ελέγχουμε ό,τι συμβαίνει», τους είπε σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters. 

Ακόμη, τους ανέφερε ότι το διοικητικό συμβούλιο συνεχίζει να εξετάζει την πρόταση του Μασκ να αγοράσει την εταιρεία για 43 δισεκατομμύρια δολάρια.  

Μία από τις ερωτήσεις που δέχθηκε ο Αγκραουάλ ήταν πώς η εταιρεία έφτασε στην απόφαση να προσφέρει στον Μασκ μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο. «Θα αρχίσουμε απλά να προσκαλούμε όλους τους δισεκατομμυριούχους στο συμβούλιο;», ρώτησε ένας εργαζόμενος. 

Ο Αγκραουάλ απάντησε ότι το συμβούλιο ενεργεί προς το καλύτερο συμφέρον των μετόχων. «Έχω ισχυρή άποψη ότι πρέπει να δίνουμε έμφαση στη φωνή των ανθρώπων που είναι επικριτικοί για την υπηρεσία μας, έτσι ώστε να μαθαίνουμε και να γίνουμε καλύτεροι», συμπλήρωσε. 

Άλλος εργαζόμενος ζήτησε από τον Αγκραουάλ να σχολιάσει πώς βλέπει τον ορισμό που δίνει ο Μασκ για την ελευθερία του λόγου και αν είναι κάτι που συμφωνεί με τον τρόπο που προσεγγίζει το Twitter το θέμα. Ο CEO δεν απάντησε ευθέως στην ερώτηση, λέγοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς της εταιρείας επικεντρώνεται στη διαρκή βελτίωση της «υγιούς συζήτησης» στην πλατφόρμα. 

«Το Twitter είναι υπεράνω ενός προσώπου, οποιουδήποτε προσώπου», είχε πει νωρίτερα στη συνάντηση ο Αγκραουάλ. 

Με πληροφορίες από WSJ, Reuters

Διεθνή
0

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εξομολόγηση του πρίγκιπα Ουίλιαμ για τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Καρόλου

Διεθνή / Η εξομολόγηση του πρίγκιπα Ουίλιαμ για τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Καρόλου

Για πρώτη φορά ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αποκάλυψε σε συνέντευξή του πώς επηρέασε τη ζωή του η μάχη που δίνουν με τον καρκίνο η Κέιτ Μίντλετον και ο βασιλιάς Κάρολος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο Άντονι Μπλίνκεν θα προσπαθήσει να λήξει τον πόλεμο σε Γάζα και Λίβανο μέχρι τη λήξη της θητείας του

Διεθνή / Ο Άντονι Μπλίνκεν θα προσπαθήσει να λήξει τον πόλεμο σε Γάζα και Λίβανο μέχρι τη λήξη της θητείας του

«Θα επιμείνουμε στις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και στον Λίβανο, καθώς και για την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή» επισήμανε ο Άντονι Μπλίνκεν
LIFO NEWSROOM
Η Ιρλανδία κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία - Συντάσσεται με τη Νότια Αφρική και προσφεύγει στη Χάγη

Διεθνή / Η Ιρλανδία κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία - Συντάσσεται με τη Νότια Αφρική και προσφεύγει στη Χάγη

Το ιρλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε μια μη δεσμευτική πρόταση που συμφωνεί ότι «η γενοκτονία διαπράττεται μπροστά στα μάτια μας από το Ισραήλ στη Γάζα».
LIFO NEWSROOM