Δίκη Λιγνάδη: «Βίασε τον φίλο μου πάνω μου»- Τι κατέθεσε φίλος φερόμενου θύματος

Δίκη Λιγνάδη: «Βίασε τον φίλο μου πάνω μου»- Τι κατέθεσε φίλος φερόμενου θύματος Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI
0

Με την κατάθεση φίλου του τέταρτου καταγγέλλοντα βιασμό από τον Δημήτρη Λιγνάδη το 2015, όταν το φερόμενο θύμα διέμενε στο σπίτι του κατηγορούμενου σε ηλικία 17 ετών, συνεχίστηκε η δίκη του καλλιτέχνη ενώπιον του ΜΟΔ.

Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε στο Δικαστήριο ότι ήταν παρών σε έναν από τους δύο βιασμούς που καταγγέλλει ότι υπέστη ο φίλος του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αυτό που συνέβη μπροστά στα μάτια του «ήταν βιασμός».

Στην κατάθεσή του περιέγραψε πώς έγινε η καταγγελλόμενη πράξη στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη, παρουσία του ίδιου και άλλων δύο νεαρών αγοριών, μεταξύ των οποίων και ο δεύτερος μηνυτής του καλλιτέχνη.

«Την πέμπτη φορά που συνάντησα τον κατηγορούμενο ήταν σπίτι του. Ήμουν μόνο εγώ και ο  Π. Μετά από λίγο έρχεται ο Τ και ο Σ (δεύτερος μηνυτής). Υπήρχε ερωτική διάθεση ανάμεσα σ' εμένα και τον Π. Ακούω μία φωνή να λέει να πάμε στο δωμάτιο. Έπειτα πήγαμε στο δωμάτιο. Ξάπλωσα στο κρεβάτι και από δίπλα αριστερά κάθισε ο Π. Πέρασαν λίγα λεπτά και συζητούσαμε ουσιαστικά τι γίνεται μεταξύ μας», περιέγραψε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Γιατί επιλέξατε  το υπνοδωμάτιο; 

Μάρτυρας: Θα ήμασταν πιο άνετα. 

Πρόεδρος: Φως υπήρχε;

Μάρτυρας: Ναι

Στη συνέχεια περιέγραψε τι συνέβη όταν μπήκε στο υπνοδωμάτιο ο κατηγορούμενος, αναφέροντας «βλέπω τον κατηγορούμενο να μπαίνει γρήγορα στο δωμάτιο, γυμνό, σε πλήρη στύση και να ορμάει καταπάνω μας. Πιάνει τον Π, κατεβάζει το παντελόνι και εισχωρεί μέσα του. Πάνω μου. Πάνω μου. Ήρθε πολύ γρήγορα με βία. Έφυγα τρέχοντας, φοβήθηκα, είχα παγώσει, έπαθα σοκ».

Πρόεδρος: Πως είχατε παγώσει; Αφού βγήκατε από το δωμάτιο, αντιδράσατε;

Μάρτυρας: Δε πίστευα αυτό που είχε συμβεί. Οι άλλοι δεν κατάλαβαν κάτι. Σκεφτόμουν εάν ήταν φυσιολογικό ή όχι.

Πρόεδρος: Τι εννοείτε;

Μάρτυρας: Όλο αυτό που είδα.

Πρόεδρος: Σας φαινόταν φυσιολογικό;

Μάρτυρας: Όχι. Φοβήθηκα. Μπορούσε να μου κάνει κι εμένα κακό. Το έβλεπα να γίνεται. Δε το συζήτησα με κανέναν. Το μόνο που μπόρεσα να παρατηρήσω στη συμπεριφορά του Π ήταν να έχει αποστροφή, να δείχνει πόνο. 

Πρόεδρος: Κατέθεσε πως δεν μπορούσατε να τον δείτε;

Μάρτυρας: Κατάφερα να τον δω τη στιγμή που έφευγα.

Πρόεδρος: Του είπε ο Π δε θέλω να συνεχίσεις; 

Μάρτυρας: Δεν πρόλαβε ούτε να μιλήσει ο Π.

Πρόεδρος: Δεν είδατε αν προσπαθούσε να τον πετάξει από πάνω του;

Μάρτυρας: Ο Π ήταν πάρα πολύ λεπτός δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Πρόεδρος: Εσείς τι καταλάβατε; 

Μάρτυρας: Ήταν βιασμός. Έγινε πάνω στο σώμα μου!

Εισαγγελέας: Τι φοβηθήκατε;

Μάρτυρας: Τον κατηγορούμενο.

Εισαγγελέας: Γιατί; 

Μάρτυρας: Θα μπορούσε να βιάσει κι εμένα.

Εισαγγελέας: Μα ήσασταν δύο και ήταν ένας.

Μάρτυρας: Δεν έχει σημασία, είχε την εμπειρία, τη σωματική δύναμη. 

Εισαγγελέας: Δε θα μπορούσατε να αντιδράσετε;

Μάρτυρας: Εκείνη τη στιγμή το μόνο που μου πέρασε από το μυαλό ήταν να σωθώ από αυτήν την κατάσταση. 

«Ψυχολογική και σωματική βία»

Νωρίτερα, ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ο τέταρτος καταγγέλλων ο οποίος αναφέρθηκε και στο στοιχείο της ψυχολογικής βίας, πλην της σωματικής βίας που καταγγέλλει, εκ μέρους του κατηγορούμενου.

«Η άσκηση ψυχολογικής πίεσης υπήρχε από τον κατηγορούμενο, ανέκαθεν, ανεξάρτητα από τις πράξεις που υπέστην», είπε ο μάρτυρας, οι ισχυρισμοί του οποίου αμφισβητούνται από την πλευρά του κατηγορούμενου.

Αίτημα για κλήση δημοσιογράφου

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, υπέβαλε αίτημα προκειμένου να κληθεί να καταθέσει δημοσιογράφος πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής στην οποία μίλησε ο τρίτος μηνυτής, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί στο δικαστήριο και έχει χάσει πλέον το δικαίωμα παράστασης Πολιτικής Αγωγής στην παρούσα δίκη.

Ο συνήγορος αιτιολόγησε το αίτημα του, λέγοντας ότι θα πρέπει η δημοσιογράφος να διευκρινίσει πώς ήρθε σε επαφή με τον εν λόγω άνδρα.

Το αίτημα απορρίφθηκε από το δικαστήριο, με ανάλογη εισήγηση του εισαγγελέα ο οποίος τόνισε πως όταν ήρθε η σειρά του μάρτυρα να καταθέσει και δεν εμφανίστηκε διατάχθηκε η βίαια προσαγωγή του.

«Εγώ πρότεινα εκ νέου να αναζητηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση -συνέχισε ο εισαγγελικός λειτουργός- Εφόσον το γνωρίζει ότι έχει διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του, εάν το γνωρίζει, μπορεί να έρθει να καταθέσει. Μέχρι, βέβαια, ένα συγκεκριμένο χρονικό σημείο».

Η δίκη συνεχίζεται στις 27 Μαΐου. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsit.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ποταμός Κηφισός δε θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια»

Ελλάδα / «Ο ποταμός Κηφισός δεν θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια» τονίζει καθηγητής ΕΜΠ

«Το πρώτο μέλημά μας είναι να μην έχουμε θύματα και αυτό μπορεί να γίνει με την έγκαιρη και τεκμηριωμένη προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Αναστάσιος Στάμου
LIFO NEWSROOM