Στην «Αυλή Μεζέ» θα βρείτε την πιο ξακουστή τηγανητή πατάτα της Αθήνας
Η πατάτα καταφθάνει σε τσουβαλάκια απευθείας από τον παραγωγό στην κουζίνα της Αυλής, κόβεται στο χέρι και τηγανίζεται με σχολαστική προσοχή μέχρι να φτάσει στο πιάτο μας.
ADVERTORIAL
Ανάμεσα στις πολλές εικόνες που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι και αυτή μιας αυλής, με τις πρασινάδες, τις βουκαμβίλιες και το δροσερό αεράκι να ανακουφίζουν από τις υψηλές θερμοκρασίες της ημέρας, με ένα τραπέζι μεγάλο, περιτριγυρισμένο από φίλους εκλεκτούς, και γεμάτο με μεζέδες απλούς, εποχικούς και πάνω απ’ όλα νόστιμους. Σαν να λέμε, μια αυλή στο χωριό, στο εξοχικό ή στο νησί, που μας διασφαλίζει την τέλεια καλοκαιρινή απόδραση από τους ρυθμούς της πόλης, και μας κανακεύει με γεύσεις προσεκτικά επιλεγμένες και καλά φροντισμένες.
Για όλα τα παραπάνω έχει μεριμνήσει η οικογένεια Σταύρογλου, δημιουργώντας την πιο δροσερή και νόστιμη αυλή της Αθήνας, την «Αυλή Μεζέ», που δικαιώνει το όνομά της και στο πρώτο και στο δεύτερο συνθετικό. Με την αναζήτηση της αυθεντικά γευστικής πρώτης ύλης, αλλά και της σωστής διαχείρισής της, να είναι καίριας σημασίας.
Χειροποίητοι μεζέδες, το παραδοσιακό φρυγαδέλι, η πίτα Καισαρείας, τα τυροσουτζουκάκια, το χαϊνταρί (πολίτικο τζατζίκι) αλλά και τα εκλεκτά κρεατικά στα κάρβουνα (σερβιρισμένα πάντα σε λαδόκολλα) συναγωνίζονται για τα πρωτεία ενός τέτοιου τραπεζώματος, όμως ο κοινός παρονομαστής για τους απανταχού καλοφαγάδες σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι ένας. Η τέλεια τηγανητή πατάτα. Η οποία καταφθάνει σε τσουβαλάκια απευθείας από τον παραγωγό στην κουζίνα της Αυλής, κόβεται στο χέρι και τηγανίζεται με σχολαστική προσοχή μέχρι να φτάσει στο πιάτο μας. Με το σωστό αλάτισμα και με την επιλογή για επιπλέον πασπάλισμα με φέτα, κρύβει μέσα στην απλότητά της όλη τη γεύση και την νοστιμιά που την απογειώνει. Αξίζει να την δοκιμάσετε και να ανακαλύψετε τους λόγους για τους οποίους έχει γίνει ξακουστή.
Ανθέων 37-39, Athens, Greece, 11143 | 21 0258 6424