Διάγγελμα Μπάιντεν από τον Λευκό Οίκο μετά την απόφαση για απαγόρευση των αμβλώσεων στις ΗΠΑ

Ο Τζο Μπάιντεν Facebook Twitter
Φωτ: EPA/WILL OLIVER
0

Δηλώσεις για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που έκρινε ότι δεν υπάρχει πλέον ομοσπονδιακό συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση θα κάνει ο Τζο Μπάιντεν.

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα κάνει δηλώσεις στις 12:30 μ.μ. ET σχετικά με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την ανατροπή του Οργανισμού Υγείας Γυναικών Ντομπς εναντίον Τζάκσον για την ανατροπή της Ροε εναντίον Γουέιντ» αναφέρει το σχετικό μήνυμα στο Twitter. 

Νωρίτερα, το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την απόφαση Roe v. Wade, την Παρασκευή, ανατρέποντας το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση γυρνώντας τις ΗΠΑ μισό αιώνα πίσω.

Με ψήφους 6-3 της συντηρητικής πλειοψηφίας το δικαστήριο επικύρωσε τον υποστηριζόμενο από τους Ρεπουμπλικάνους νόμο του Μισισιπή που απαγορεύει την άμβλωση μετά τη 15η εβδομάδα κύησης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM