Μετρό: Ξεκινά δοκιμαστική λειτουργία στον Πειραιά- Θα παραδοθούν τρεις σταθμοί

Μετρό: Ξεκινά δοκιμαστική λειτουργία στον Πειραιά- Θα παραδοθούν τρεις σταθμοί Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία του μετρό για τους σταθμούς του Πειραιά ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία παράδοσής τους σε πλήρη λειτουργία. 

Όπως ανέφερε ο Νίκος Κουρέτας, διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό, οι πολίτες σύντομα θα δούνε τα δύο ΤΒΜ της γραμμής 4 να συναρμολογούνται, θα παραδοθούν οι τρεις σταθμοί στον Πειραιά ενώ στο τέλος του 2023 θα παραδοθεί λειτουργικό και το μετρό της Θεσσαλονίκης.

«Με τους τρεις σταθμούς του Πειραιά, που θα δώσουμε μέσα στους επόμενους δύο μήνες, οι γραμμές 2 και 3 θα εξυπηρετούν πάνω από ένα εκατομμύριο επιβάτες, γεγονός που σημαίνει ότι 200.000 λιγότερα αυτοκίνητα ημερησίως θα κυκλοφορούν στην Αθήνα και το διοξείδιο του άνθρακα θα μειωθεί κατά 880 τόνους. Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη αναμένουμε να έχουμε 310.000 επιβάτες ημερησίως, 55.000 λιγότερα αυτοκίνητα και 140 τόνους διοξειδίου του άνθρακα λιγότερους», σημείωσε.

Επιπλέον τόνισε τη συμβολή του μετρό στη μείωση ατυχημάτων και ενέργειας που καταναλώνεται ανά επιβάτη, στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος για τους επιβάτες μέσω αναπλάσεων και  δενδροφυτεύσεων (κάτι που γίνεται για πρώτη φορά για έργο σταθερής τροχιάς), αλλά και την εξυπηρέτηση βασικών δομών όπως νοσοκομεία.

Τέλος ανέφερε ότι σύντομα οι πολίτες θα δούνε ότι στη γραμμή 4 θα αλλάξουν οι περιφράξεις των εργοταξίων. «Σύντομα θα δείτε ότι στις περιφράξεις θα υπάρχουν έργα τέχνης, ενώ τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν θα προέρχονται από ελληνική start up με την ιδιότητα να απορροφούν τους ρύπους», είπε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμπερίληψη είναι να ακούγεσαι χωρίς να πρέπει να αποδείξεις ότι αξίζεις

Ελλάδα / Συμπερίληψη είναι να ακούγεσαι χωρίς να πρέπει να αποδείξεις ότι αξίζεις

Σε μια εποχή ραγδαίων μετατοπίσεων, στο πλαίσιο του 10ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών αλλά και του «The Upfront Initiative», της πρωτοβουλίας της LiFO και της Tsomokos, σημαντικοί καλεσμένοι υπογράμμισαν τη σημασία των θεμάτων συμπερίληψης, ποικιλομορφίας και ισότητας (DEI) στον χώρο εργασίας. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Οπλισμένοι αστυνομικοί πήγαν για έλεγχο σε μαθητική θεατρική παράσταση στην Ιεράπετρα

Ελλάδα / Οπλισμένοι αστυνομικοί πήγαν για έλεγχο σε μαθητική θεατρική παράσταση στην Ιεράπετρα

Η ΕΛΜΕ Λασιθίου έκανε λόγο για «ύβρη κατά της δημοκρατίας» και εξήρε την απόφαση της επιτροπής του φεστιβάλ να τιμήσει το σχολείο με έπαινο για την ελεύθερη έκφραση
LIFO NEWSROOM
Αίγιο: Ομολόγησε το διπλό φονικό ο 23χρονος – Προφυλακιστέος μετά την απολογία του

Ελλάδα / Αίγιο: Ομολόγησε το διπλό φονικό ο 23χρονος – Προφυλακιστέος μετά την απολογία του

Παρά την αρχική του στάση, κατά τη σημερινή απολογία του ενώπιον του ανακριτή φέρεται να ομολόγησε τις πράξεις του, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση της προσωρινής του κράτησης
LIFO NEWSROOM