Σετ με σύνεργα για εξόντωση βαμπίρ πουλήθηκε σε δημοπρασία- Πάνω από 15.000$

Σετ με σύνεργα για εξόντωση βαμπίρ πουλήθηκε σε δημοπρασία- Πάνω από 15.000$ Facebook Twitter
0

Ένα σετ με σύνεργα για την εξόντωση βαμπίρ, που ανήκε σε Βρετανό αριστοκράτη, πωλήθηκε σε δημοπρασία. 

Το εν λόγω κουτί προκάλεσε «διεθνή πόλεμο προσφορών» και πωλήθηκε έξι φορές πάνω από την τιμή που αναμενόταν, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Hansons Auctioneers. 

Το κιτ από τα τέλη του 19ου αιώνα, που ανήκε κάποτε στον λόρδο Γουίλιαμ Μάλκολμ Χέιλι (1872-1969) πωλήθηκε έναντι 13.000 λιρών (15.736 δολάρια). «Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις ότι ένα μέλος της αριστοκρατικής τάξης- κάποιος με θέση στη Βουλή των Λόρδων- απέκτησε αυτό το αντικείμενο, είναι λόγω φόβου, είτε από ενδιαφέρον. Μας υπενθυμίζει ότι ο μύθος των βαμπίρ επηρεάζει όλους τους ανθρώπους», δήλωσε ο Τσαρλς Χάνσον, ιδιοκτήτης του οίκου δημοπρασιών. 

Σετ με σύνεργα για εξόντωση βαμπίρ πουλήθηκε σε δημοπρασία- Πάνω από 15.000$ Facebook Twitter

Το κουτί περιλαμβάνει βασικά αντικείμενα για την «αντιμετώπιση» αιμοδιψών βαμπίρ, όπως σταυρούς, αγιασμό, ξύλινο πάσσαλο και σφυρί, ροζάρια, μια γοτθική βίβλο, κηροπήγια και ασορτί πιστόλια. 

Σετ με σύνεργα για εξόντωση βαμπίρ πουλήθηκε σε δημοπρασία- Πάνω από 15.000$ Facebook Twitter

«Η δολοφονία ενός βαμπίρ ήταν κάτι εξαιρετικά σοβαρό και οι ιστορικές μαρτυρίες δείχνουν την ανάγκη για συγκεκριμένες μεθόδους και εργαλεία», δήλωσε ο Χάνσον. «Αντικείμενα με θρησκευτική σημασία, όπως σταυροί και βίβλοι, λέγεται ότι απωθούν τέτοια τέρατα, για αυτό υπάρχουν στο κουτί», συμπλήρωσε. 

Το κουτί προσέλκυσε προσφορές από όλο τον κόσμο, μεταξύ άλλων από τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Τελικά το απέκτησε κάποιος από τη Βρετανία, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε. 

«Η πίστη στους βρικόλακες, τα απέθαντα πλάσματα που λέγεται ότι χρειάζονται ανθρώπινο αίμα για να επιζήσουν, υπάρχει εδώ και εκατοντάδες χρόνια και επιμένει σε ορισμένα μέρη του κόσμου ακόμη σήμερα», επεσήμανε ο οίκος δημοπρασιών. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερς εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Διεθνή / Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερ εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Εταιρεία κυβερνοασφάλειας εντοπίζει απάτες στο διαδίκτυο με αφορμή την είδηση του θανάτου του πάπα Φραγκίσκου – Προειδοποιήσεις για "κυβερνοεπιχειρηματικότητα ευκαιρίας"
LIFO NEWSROOM
Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε ισχυρός καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Διεθνή / Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε πανίσχυρος καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Ο πάπας Φραγκίσκος του είχε ζητήσει να παραιτηθεί από τα «δικαιώματα και τα προνόμια» ενός καρδιναλίου αφού ενεπλάκη σε οικονομικό σκάνδαλο δεκάδων εκατ. δολαρίων
LIFO NEWSROOM
Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Η εισαγγελέας Σάνον Λούσι παρουσίασε την υπόθεση με ιδιαίτερα γλαφυρές περιγραφές των περιστατικών, τονίζοντας ότι ο Γουάινσταϊν, επί δεκαετίες, δρούσε «ως πύλη του Χόλιγουντ» και εκμεταλλευόταν τη θέση του για να εξαναγκάζει γυναίκες σε σεξουαλικές πράξεις
LIFO NEWSROOM
Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Η πρόταση για κατάπαυση πυρός και εδαφικές παραχωρήσεις - Το Κρεμλίνο δεν θεωρεί τελεσίγραφο την αμερικανική στάση και ζητά διαπραγματεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
LIFO NEWSROOM