Πέθανε σε ηλικία μόλις 56 ετών ο Κώστας Φιλίππου, ιδιοκτήτης του γνωστού ιστορικού εστιατορίου «Φιλίππου» στο Κολωνάκι.
Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσα από την ανακοίνωση της οικογένειάς του στη σελίδα του εστιατορίου στο Facebook.
«Με μεγάλη λύπη και πόνο σήμερα γράφουμε πως έφυγε ο σύζυγος και πατέρας μας Κώστας Φιλίππου στην ηλικία 56 ετών. Ένας υπέροχος άνθρωπος που αποτελούσε επί χρόνια την ψυχή του εστιατορίου Φιλίππου. Το ευγενικό του χαμόγελο, το πάθος του για ποιότητα και η σταθερή επιθυμία να συνεχίσει με πολύ αγάπη την παράδοση του ελληνικού σπιτικού φαγητού ήταν πάντα ορατή απ’όλους», αναφέρεται σε ανάρτηση της 18ης Αυγούστου.
«Φέτος το καλοκαίρι είχε ξεκινήσει μια υπέροχη ανακαίνιση στο εστιατόριο μας και δυστυχώς δεν πρόλαβε να δει την ολοκλήρωση της. Εμείς η τρίτη και τέταρτη γενιά πλέον πια συνεχίζουμε το έργο του με εκτίμηση και σεβασμό, έτσι ακριβώς όπως το είχε οραματιστεί και γνωρίζουμε ότι θα είναι πάντα δίπλα μας. Για όσους ενδιαφέρονται να παρευρεθούν στην κηδεία παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας με προσωπικό μήνυμα. Καλό ταξίδι Κώστα μας, Πατρίσια, Σύνθια & Μαριάννα Φιλίππου», καταλήγει η ανάρτηση.
Το γνωστό εστιατόριο άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1923 στο Κολωνάκι στο υπόγειο μίας διώροφης μονοκατοικίας, ως κρασοπουλειό, παγοπωλείο και καρβουνιάρικο από τον παππού, Κώστα Φιλίππου. Από το 1936, η πώληση του κρασιού άρχισε να συνοδεύεται με μεζεδάκια που έφτιαχνε η γυναίκα του.