Τσίπρας: Συμμετείχε ο κ. Ανδρουλάκης σε περιπτώσεις υβριδικού πολεμου ή κατασκοπείας;

Τσίπρας: Συμμετείχε ο κ. Ανδρουλακης σε περιπτώσεις υβριδικού πολεμου ή κατασκοπείας; Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Στους λόγους παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ επέμεινε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή. 

«Ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας που ακούγατε τον Ανδρουλάκη; Το επιχείρημα ότι δεν μπορείτε να μας το πείτε και θα το πείτε στον ίδιο είναι παιδικό και δεν μπορεί να σταθεί. Ποιος είναι ο λόγος παρακολούθησης του δημοσιογράφου Κουκάκη;», αναρωτήθηκε από το βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, απευθυνόμενες στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε πως «δεν δώσατε καμία απάντηση στο ερώτημα του πόσοι ευρωβουλευτές και βουλευτές παρακολουθούνται».

Αναφορικά με την ένταση που προκλήθηκε νωρίτερα με τον υπουργό Επικρατείας, είπε ότι δεν μίλησε ο κ. Γεραπετρίτη σε αυτή τη διαδικασία (Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας) «έκανε όμως τον "ψόφιο κοριό" στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και ως προς τούτο δεν ανασκευάζω».

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε: «Γνώριζε ή δεν γνώριζε; Γνωρίζατε ή δεν γνωρίζατε όταν στείλατε τον εκλεκτό σας στην Επιτροπή να τον συνοδεύσουν δυο πρωτοκλασάτοι υπουργοί, Πιερρακάκης-Γεραπετρίτης; Γνωρίζατε ή όχι ότι ο κ. Κοντολέων θα έλεγε αισχρά ψέματα ότι ουδέποτε παρακολούθησε τον κ. Ανδρουλάκη;».

«Συμμετέχει ο κ. Ανδρουλάκης σε περίπτωση κατασκοπείας ή υβριδικού πολέμου και έχετε το θράσος εδώ να μας κουνάτε το δάχτυλο και να μιλάτε και για κυβίστηση; Πιαστήκατε με τον κοριό στο αυτί και τώρα προσπαθείτε να ανακαλύψει αντιπερισπασμούς».

Σε ότι αφορά τις παρακολουθήσεις κατά την περίοδο διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «ουδέποτε υπήρξε στη χώρα μας επίσημη επισύνδεση σε εκλεγμένο εκπρόσωπο του Κοινοβουλίου ή της Ευρωβουλής, μόνο εσείς το τολμήσατε». 

Μάλιστα, κάλεσε την κυβέρνηση να προβεί σε έλεγχο της περιόδου του ΣΥΡΙΖΑ με «ξεχωριστή εξεταστική επιτροπή για την περίοδο 201515-19 και μονό» προσθέτοντας ότι «δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Επιχειρώντας να απαντήσει στην πρόκληση που του απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, είπε: «κύριε Μητσοτάκη τη δυσπιστία του ελληνικού λαού την έχετε δεδομένη και πολύ σύντομα η δυσπιστία αυτή θα μετατραπεί σε ψήφο αλλαγής, σε ψήφο απαλλαγής της δημοκρατίας μας από τις καθεστωτικές σας πρακτικές», .

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολίασε ότι η ομιλία και η δευτερολογία του κ. Μητσοτάκη «δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα ερωτηματικά». «Δεν είναι ασφαλής κανένας μας και καμία μας όσο συνεχίζετε να λειτουργείτε με αυτή την αντίληψη και απ' το βήμα της Βουλής να μας λέτε ότι κανένας εκλεγμένος δεν εξαιρείται», είπε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρυστιανού: Δεν μπορεί να ξεκινήσει η δίκη για τα Τέμπη - Έχουν φροντίσει να μας λείπουν στοιχεία

Ελλάδα / Καρυστιανού: Δεν μπορεί να ξεκινήσει η δίκη για τα Τέμπη - Έχουν φροντίσει να μας λείπουν στοιχεία

Η Μαρία Καρυστιανού μιλώντας για την κόρη της βούρκωσε, ενώ τόνισε πως το σπίτι όπου έμεναν και μεγάλωσε η κόρη της έχει κλείσει καθώς δεν μπορεί να βρίσκεται εκεί
LIFO NEWSROOM
Αλεξανδρούπολη: Τη Δευτέρα η δίκη γονέων και νηπιαγωγών για την υπόθεση βιασμού του 5χρονου

Ελλάδα / Αλεξανδρούπολη: Τη Δευτέρα η δίκη γονέων και νηπιαγωγών για την υπόθεση βιασμού του 5χρονου

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και υποβλήθηκε σε σχετική ιατροδικαστική εξέταση για να διερευνηθούν οι καταγγελίες
LIFO NEWSROOM