Παιδοφιλία σε ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Γαλλίας: Αδέλφια καταγγέλλουν «κατ' εξακολούθηση» βιασμούς

Παιδοφιλία σε ορθόδοξο μοναστήρι της Γαλλίας: Αδέλφια καταγγέλλουν «κατ' εξακολούθηση» βιασμούς Facebook Twitter
0

Τις μαρτυρίες δυο αδελφών, που ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε μικρή ηλικία, κατά την διαμονή τους για τρία καλοκαίρια μεταξύ 1978-1980, στο μοναστήρι Saint-Nicolas à la Dalmerie, φέρνει στο φως η γαλλική εφημερίδα Liberation.

Το ελληνορθόδοξο μοναστήρι βρίσκεται στη νότια Γαλλία, 60 χιλιόμετρα από το Μονπελιέ και ανήκει στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, με τα γεγονότα να χρονολογούνται από τα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Κατά τη διάρκεια τριών καλοκαιριών, μεταξύ 1978 και 1980, τρία αδέλφια υποστηρίζουν ότι βιάστηκαν επανειλημμένα στο μοναστήρι Saint-Nicolas à la Dalmerie.

Την πρώτη φορά, ήταν αντίστοιχα 8, 10 και 12 ετών (ο τρίτος αδελφός δεν κατέθεσε τη μαρτυρία του στην εφημερίδα). Στην ακριβή και λεπτομερή μαρτυρία τους, την οποία φέρνει στο φως η Liberation, κατηγορούν για τον βιασμό δύο μοναχούς, οι οποίοι έχουν πλέον πεθάνει.

Το μοναστήρι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πιστεύει όσα καταμαρτυρούν τα δύο αδέλφια, αλλά οι πράξεις έχουν παραγραφεί.

Οι δύο μοναχοί, ένας εκ των οποίων ήταν διευθυντής, έχουν πεθάνει αλλά ο τελευταίος, Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Ομπέρ, παραδέχεται τις κατηγορίες. Συγκεκριμένα αναγνωρίζει ότι αν και μόλις είχε έρθει στο μοναστήρι, οι δύο μοναχοί είχαν σχέσεις με νεαρούς «16 ετών», σημειώνοντας πως ήταν ανοιχτά ομοφυλόφιλοι.

Τα τρία αδέλφια δεν ανέφεραν την κακοποίησή τους για χρόνια, ενώ δεν γνώριζε επίσης ο ένας για τον άλλο μέχρι που ένας από τους τρεις διακομίστηκε σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, με τους γονείς τους να μην θέλουν να μάθουν περισσότερα.

Τα αδέλφια είναι πεπεισμένα ότι υπήρξαν κι άλλα νεαρά θύματα στο μοναστήρι. Μάλιστα, το 2010 ένα από τα αδέλφια επέστρεψε στο μοναστήρι με πρόθεση να σκοτώσει έναν από τους δύο μοναχούς, αλλά οι άλλοι δύο τον μετέπεισαν. Οι θύτες, ωστόσο, δεν έδειξαν την παραμικρή μεταμέλεια καθώς γνώριζαν ότι τα εγκλήματά τους είχαν παραγραφεί.

Μετά την έρευνα της Liberation για τις καταγγελίες παιδεραστίας, ο μητροπολίτης Δημήτριος, επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Γαλλία, υποσχέθηκε να ερευνήσει άμεσα το μοναστήρι «για το παρελθόν και το παρόν του», εκφράζοντας  «αποτροπιασμό και μεγάλη θλίψη» για την «έλλειψη επίβλεψης, της οποίας επωφελήθηκαν οι παιδόφιλοι». 

Επιπλέον διαβεβαίωσε πως θα εξετάσει προσωπικά με μεγάλη προσοχή «κάθε περίπτωση που θα αποκαλυφθεί στο πλαίσιο της έρευνας».

Το μοναστήρι Saint-Nicolas à la Dalmerie ιδρύθηκε το 1965 και λειτουργούσε επίσης ως πολιτιστικό κέντρο. Το 2016, το επισκέφτηκε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος για να τιμήσει τον ιδρυτή του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φλόριντα: Συνελήφθη τρανς γυναίκα γιατί έπλυνε τα χέρια της στις γυναικείες τουαλέτες του Καπιτωλίου

Διεθνή / Φλόριντα: Συνελήφθη τρανς γυναίκα γιατί έπλυνε τα χέρια της στις γυναικείες τουαλέτες του Καπιτωλίου

Η 20χρονη έστειλε επιστολές στις οποίες έλεγε πως σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μια συγκεκριμένη τουαλέτα στο Καπιτώλιο στις 19 Μαρτίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας
LIFO NEWSROOM
Ο Μάρκο Πέρκοβιτς πρόκειται να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ εισιτηρίων σε μία συναυλία

Διεθνή / Ο Μάρκο Πέρκοβιτς πρόκειται να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ εισιτηρίων σε μία συναυλία

Λόγω της τεράστιας ζήτησης, υπάρχουν συζητήσεις για τη διοργάνωση μιας δεύτερης συναυλίας στις 6 Ιουλίου, η οποία βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τις αρχές του Ζάγκρεμπ
LIFO NEWSROOM
Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε όλη την Ιταλία μετά την καταστροφή 17 Tesla

Διεθνή / Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε όλη την Ιταλία μετά την καταστροφή 17 Tesla

Ο Έλον Μασκ διατηρεί στενούς δεσμούς με πολιτικούς της ευρωπαϊκής δεξιάς, μεταξύ των οποίων η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, η οποία τον έχει χαρακτηρίσει «λαμπρό μυαλό» σε πρόσφατη συνέντευξή της
LIFO NEWSROOM
Η πώληση του TikTok και ο Λευκός Οίκος ως «επενδυτική τράπεζα»: Σήμερα η τελική πρόταση

Διεθνή / Η πώληση του TikTok και ο Λευκός Οίκος ως «επενδυτική τράπεζα»: Σήμερα η τελική πρόταση

Ο Τραμπ θα εξετάσει την τελική πρόταση για το TikTok καθώς πλησιάζει η προθεσμία απαγόρευσης των ΗΠΑ και η ιδιοκτήτρια εταιρεία ByteDance πρέπει να βρει μη Κινέζο αγοραστή μέχρι το Σάββατο
LIFO NEWSROOM
Στο στόχαστρο Τραμπ και το Πρίνστον: «Πάγωσε» η χρηματοδότηση, μετά τις κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Διεθνή / Στο στόχαστρο Τραμπ και το Πρίνστον: «Πάγωσε» η χρηματοδότηση, μετά τις κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Το Πρίνστον δεν έχει ενημερωθεί για τους λόγους της απόφασης - Είναι το τρίτο κορυφαίο πανεπιστήμιο που υφίσταται περικοπές από τον Τραμπ, μετά το Κολούμπια και το Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM