ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Royal Shakespeare Company: Με γυναίκα καλλιτεχνική διευθύντρια για πρώτη φορά στην ιστορία του

Royal Shakespeare Company: Με γυναίκα καλλιτεχνική διευθύντρια για πρώτη φορά στην ιστορία του Facebook Twitter
Οι δύο νέοι καλλιτεχνικοί διευθυντές, Ντάνιελ Έβανς και Ταμάρα Χάρβεϊ. Φωτο: via twitter
0

Η Royal Shakespeare Company αποφάσισε να είναι γυναίκα η επόμενη μόνιμη καλλιτεχνική του διευθύντρια για πρώτη φορά στην 60χρονη ιστορία της.

Η Ταμάρα Χάρβεϊ, η οποία διευθύνει επί του παρόντος το Theatr Clwyd στο Mold της βόρειας Ουαλίας, θα μοιραστεί τη θέση με τον Ντάνιελ Έβανς, ο οποίος διευθύνει το Chichester Festival Theatre.

Οι δύο νέοι κοινοί καλλιτεχνικοί διευθυντές θα αντικαταστήσουν τον Γκρέγκορι Ντόραν, ο οποίος αποχώρησε φέτος μετά από μια δεκαετία στη διοίκηση του οργανισμού. Το ζεύγος θα ενταχθεί στο RSC, που εδρεύει στο Stratford-upon-Avon, τον ερχόμενο Ιούνιο.

Μιλώντας για αλλαγή κουλτούρας η Χάρβεϊ δήλωσε ότι "Φέρουμε μια κοινή πίστη σε όλα όσα μπορεί να είναι η RSC - ένα σπίτι για ριζοσπαστικό, που σχετίζεται με το θέατρο από καλλιτέχνες από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και τον ευρύτερο κόσμο. Μια παγκόσμια κοινότητα εμπνευσμένη από τον Σαίξπηρ, που φέρνει κοντά μυριάδες φωνές για να αφηγηθεί τις ιστορίες της εποχής μας - και όλων των εποχών".

Η πρώτη επαγγελματική δουλειά της Χάρβεϊ στο θέατρο ήταν ως βοηθός σκηνοθέτη στο Shakespeare's Globe υπό τον Mark Rylance και ανέλαβε το Theatr Clwyd το 2015. Εχει ανεβάσει παραστάσεις από το βραβευμένο με Olivier Home, I'm Darling μέχρι το μιούζικαλ The Assassination of Katie Hopkins.

Τώρα σκηνοθετεί μια νέα μουσική διασκευή του βιβλίου The Famous Five της Enid Blyton, η οποία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Mold.

Ο έτερος της καλλιτεχνικής διεύθυνσης, Ντάνιελ Έβανς, ήταν μέλος του RSC ως ηθοποιός πριν στραφεί στη σκηνοθεσία. Διηύθυνε το Sheffield Theatres για επτά χρόνια και ήταν υποψήφιος για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο το 2013.

Πολιτισμός
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πες το με τ’ όνομά του: Γυναικοκτονία» – Ο Παντελής Κυραμαργιός για την έμφυλη βία και τα «Μαύρα Ρούχα»

Πολιτισμός / «Πες το με τ’ όνομά του: Γυναικοκτονία» – Ο Παντελής Κυραμαργιός για την έμφυλη βία και τα «Μαύρα Ρούχα»

Ο Παντελής Κυραμαργιός, μέσω του τραγουδιού «Τα Μαύρα Ρούχα», ευαισθητοποιεί για την έμφυλη βία, τονίζοντας τη μνήμη, τη συλλογική δράση και τη δύναμη της μουσικής ως όχημα αλλαγής
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Τρεις ξεχωριστές queer ταινίες στο 13ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου

Πολιτισμός / Τρεις ξεχωριστές queer ταινίες στο 13ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου

Το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας, που θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 18 Δεκεμβρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, περιλαμβάνει τρεις ταινίες από διαφορετικές χώρες που εξερευνούν queer θεματικές.
LIFO NEWSROOM
Το «γυναικείο ιδεώδες»: Πώς ένα γυμνό του Ραφαήλ αποκαλύπτει τον ρόλο της γυναίκας στην Αναγέννηση

Πολιτισμός / Γιατί στην Αναγέννηση ζωγράφιζαν κυρίως το γυμνό ανδρικό σώμα και πώς ο Ραφαήλ άλλαξε τα πάντα

Μία νέα έκθεση, με έργα του Ραφαήλ και του Λεονάρντο Ντα Βίντσι μεταξύ άλλων, εξερευνά τις ιδέες της Αναγέννησης για το γυμνό σώμα, τη σεμνότητα, την ντροπή, αλλά και τα κοινωνικά πρότυπα για τα δύο φύλα
LIFO NEWSROOM
ΛΕΞ: Έβγαλε το νέο άλμπουμ και αποθεώθηκε - «Παπαλουκάς, Διαμαντίδης και Σπανούλης μαζί» γράφουν

Πολιτισμός / ΛΕΞ: Έβγαλε νέο άλμπουμ και αποθεώθηκε - «Παπαλουκάς, Διαμαντίδης και Σπανούλης μαζί» γράφουν

Τα χρόνια έχουν περάσει, οι καιροί έχουν αλλάξει και ο καλλιτέχνης της ραπ σκηνής με τα γεμάτα γήπεδα «σα να παίρνουμε πρωτάθλημα» φροντίζει να εξελίσσεται και να μην μένει στα παλιά
LIFO NEWSROOM
Μικρά Ασία: Αποκρυπτογραφήθηκε αρχαία φρυγική επιγραφή - Τα ελληνικά γράμματα και το «μήνυμά» της

Πολιτισμός / Μικρά Ασία: Αποκρυπτογραφήθηκε αρχαία φρυγική επιγραφή - Τα ελληνικά γράμματα και το «μήνυμά» της

Το μνημείο Ασλάν Καγιά (Βράχος του Λέοντος), ένα μνημείο 2.600 ετών που παρουσιάζει μορφές σφίγγας και μια εικόνα θηλυκής θεότητας που πλαισιώνεται από λιοντάρια
LIFO NEWSROOM
Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

Πολιτισμός / Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

«Οι επισκέπτες θα κατανοήσουν καλύτερα γιατί ο ελληνικός πολιτισμός δεν είναι μόνο η κοιτίδα του Δυτικού Πολιτισμού, αλλά έχει τεράστιο αποτύπωμα και στην Ασία» τόνισε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα
LIFO NEWSROOM