Ολλανδία: Στοχεύουν τους λύκους με paintball για να μην πλησιάζουν τους ανθρώπους

Ολλανδία: Στοχεύουν τους λύκους με paintball για να μην πλησιάζουν τους ανθρώπους Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Λύκοι σε περιοχές της Ολλανδίας θα στοχεύονται με paintball σε μια προσπάθεια να μην εξημερωθούν «υπερβολικά», σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. 

Η απόφαση αυτή ελήφθη από την τοπική κυβέρνηση του Άρνεμ μετά από βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media και εμφανίζει έναν λύκο να περιφέρεται, σα σκύλος της γειτονιάς, δίπλα από μία οικογένεια, σε τοπικό πάρκο. 

Η περίπτωση αυτή ενισχύει τους φόβους των ειδικών πως οι λύκοι έχουν εξοικειωθεί τόσο με τους ανθρώπους, ώστε συνιστούν δυνητική απειλή γι'αυτούς. 

Έτσι, προκειμένου να αποτρέψουν τους λύκους να πλησιάζουν σε απόσταση τουλάχιστον τριάντα μέτρων από τους ανθρώπους, οι ειδικοί κατέληξαν στη λύση του paintball ώστε οι δασοφύλακες να ξέρουν ποιοι έχουν χτυπηθεί. 

Εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης δήλωσε στο ολλανδικό μέσο DutchNews πως ένας από τους λύκους φαίνεται να αναζητά ανθρώπους. 

Από την άλλη, η οργάνωση Faunabescherming κατηγορεί την αρχή του πάρκου για δόλο, υποστηρίζοντας πως σκομίμως ταΐζουν τα ζώα, ώστε να εξημερωθούν, να χαρακτηριστούν «προβληματικά» και να θανατωθούν. 

Το DutchNews, μάλιστα, μετέδωσε πως ο ιδιοκτήτης του πάρκου, αν και αρνείται την κατηγορία αυτή, στο παρελθόν είχε δηλώσει πως οι λύκοι, περί τους 20 ενηλίκους στη χώρα σύμφωνα με έκθεση του Ιουνίου, δεν έχουν καμία θέση στην Ολλανδία. 


Οι τοπικές αρχές δεν έδωσαν άλλες λεπτομέρειες για το δρομολογούμενο μέτρο, όπως πότε θα ξεκινήσει η ισχύς του ή ποιοι θα είναι επιφορτισμένοι να το εφαρμόσουν. 

Με πληροφορίες από BBC

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καμπανάκι» από τον Κοπέρνικο: Το καλοκαίρι του 2024 το πιο ζεστό που καταγράφτηκε ποτέ στη Γη

Περιβάλλον / «Καμπανάκι» από τον Κοπέρνικο: Το καλοκαίρι του 2024 το πιο ζεστό που καταγράφτηκε ποτέ στη Γη

Χώρες όπως η Ισπανία, η Ιαπωνία, η Αυστραλία (εν μέσω χειμώνα του νότιου ημισφαιρίου), καθώς κι επαρχίες της Κίνας ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα πως κατέγραψαν ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών τον Αύγουστο
LIFO NEWSROOM