Η χορτοφαγία έχει πραγματικά απογειωθεί - ως τρόπος ζωής και ως δίαιτα - ειδικά στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Έχει υπάρξει άφθονη συζήτηση σχετικά με τα πιθανά οφέλη για την υγεία και το περιβάλλον της vegan διατροφής και είναι πολλοί αυτοί που την ενστερνίζονται. Ορισμένες μελέτες προβλέπουν ότι μέχρι το έτος 2040, έως και το 60% του κρέατος που καταναλώνεται παγκοσμίως θα δημιουργείται σε εργαστήρια ή θα παρασκευάζεται από προϊόντα φυτικής προέλευσης.
Είμαστε όμως έτοιμοι να κάνουμε μια τόσο ριζική μετάβαση; Και ποιό είναι το κρυφό κόστος - κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά;
Πηγή: BBC Reel