ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.11.2022 | 23:26

Ψυχολογία 0

6 μήνες χωρισμένος και δε μπορώ να ισιωσω ακόμα , δε ξέρω τι μου συμβαίνει. Πολλα τα χρόνια, έχω προχωρήσει όπως και εκείνη αλλά έχω ένα τεράστιο κενό μέσα μου που δε μπορει να καλυφθεί ούτε με την νέα γνωριμία,ούτε με φίλους , εξόδους, γυμναστηρια , ταξίδια, δραστηριότητες κλπ. Δε ξέρω τι μου συμβαίνει , ίσως έχω κατάθλιψη και δε μπορώ να μιλήσω σε κανέναν, έχω αφεθεί παντελώς, ο καθένας κοιτάζει την παρτυ του, όλοι όμως. Μπορεί να υπάρχει ενδιαφέρον από την νέα κοπέλα αλλά και πάλι είναι πολύ επιφανειακο , δε ξέρω τι να κάνω, έχω σκεφτεί να δώσω τέλος σε όλο αυτό, κάνεις δε θα νοιαστει είμαι σίγουρος για αυτό αλλά κ απ την άλλη δεν είναι λύση, πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω.
3
 
 
 
 
σχόλια

"Να δώσεις τέλος" Τι πράγμα;; Νταξει προφανώς είναι κατάθλιψη αλλά δεν έχει σημασία η ταμπέλα ούτε είναι διάγνωση ισόβια. Πληγώθηκες. Αυτό σε έκανε να αποκτησεις τοσες άμυνες που δεν μπορείς να είσαι ανοιχτός να λάβεις . Έχεις κλείσεις την πόρτα που κανεις όλο το receive μέσα σου. Όταν κλείνει αυτή η πόρτα δεν μπορείς να νιώσεις καμία αγάπη που σου δίνεται. Προφανώς κ μια ζωή που δεν σου προκαλεί κανένα θετικό συναίσθημα δεν είναι ωραία. Αλλά εσύ είσαι το δοχείο που περνάει από μέσα η ζωή. Αν είσαι ανοιχτός θα περάσει το φως ,αν δεν είσαι δεν θα περάσει. Θα μείνεις στο σκοτάδι. Το φως θα χτυπάει στην επιφάνεια σου αλλά δεν θα μπαίνει μέσα. Δεν είναι η ζωή το σκοτάδι ,είσαι εσύ όταν μένεις κλειστός. Αφήσου ,αλλά όχι με την έννοια που το έχεις κάνει. Αφήσου να νιώσεις την χαρά. Υπάρχει . Είναι στην φύση σου την ίδια . Θα την ξαναβρείς. 6 μήνες είναι πολύ λίγο. Από ένα σοβαρό ατύχημα πόσο καιρό θα έπαιρνε σε κάποιον να αναρρώσει ; Η ψυχή σου έπαθε το ατύχημα . Πονάει ,είναι λιγότερο ευλύγιστη , άκαμπτη, μουδιασμενη (?) Έτσι δεν γίνεται το σώμα ; Όλα ένα μηχανισμός άμυνας είναι. Τον διάλεξες ασυνείδητα. Θέλεις να νοιαστουν οι γύρω σου , μία κραυγή βοήθειας είναι αυτά τα λόγια αν το δεις καθαρα κ σου αξίζει να νοιάζονται φυσικά. Άσε την ψυχή σου να αναρρώσει , να χαλαρώσει πάλι. Να είσαι καλά.

Ίσως θέλεις και άλλο χρόνο για να το "επεξεργαστείς" και να ξεπεράσεις τον χωρισμό. ϊσως αυτή είναι η εξήγηση. Σίγουρα υπάρχει κόσμος που νοιάζεται για εσένα και υπάρχει κόσμος που δεν έχεις γνωρίσει ακόμα και θα ενδιαφερθεί για εσένα. Είναι ζόρικο πράγμα οι χωρισμοί. Μίλα σε κάποιον, μίλα σε κάποιον ειδικό.

Δεν είσαι μόνος ,σε παρακαλώ πολύ πριν κάνεις οτιδήποτε ...σκέψου ότι υπάρχουν άνθρωποι που σε νοιάζονται και σε αγαπάνε πολύ περισσότερο αποτι φαντάζεσαι και καλό θα ήταν να τους μιλήσεις και να μοιραστείς τον πόνο σου ...όλα περνάνε , ο πόνος είναι προσωρινός και θα ξεθυμάνει . Άλλος χρειάζεται 6 μηνεσ , άλλος ένα χρόνο ! Εμένα μου πήρε 4 χρόνια να ξεπεράσω το χωρισμό ( διαζύγιο με παιδιά κ κοινή επαγγελματική στέγη), Ένας χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος -απώλεια .Ένιωθα σκατά! Ένιωθα πως δεν υπήρχε λόγος να ξυπνάω το πρωί. Σιγά σιγά το άφησα πίσω Ολα είναι προσωρινά ακόμα και τα προβλήματα μας ! Ζήτησα βοήθεια πρώτα από τους φίλους κ μετά από ειδικό. Είσαι περισσότερο δυνατός από όσο πιστεύεις , θα τα καταφέρεις Και το πρώτο βήμα είναι πως αναγνωρίζεις ότι αυτό σε έχει καταβάλλει ! Αν νιώθεις πως δεν αντέχεις άλλο ..Ζήτα βοήθεια από ειδικό! Υπάρχουν και πολλές γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης
https://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/story/364553/grammi-voitheias-gia-t…
Τηλεφωνική γραμμη για την κατάθλιψη
Και επίσης τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής στήριξης 1018

Scroll to top icon