Ο Μίνωας απολαμβάνει τις φροντίδες της Mom- Το ορφανό μωρό φώκιας που βρέθηκε στην Κρήτη

Ορφανό μωρό- φώκια 10 ημερών εντοπίστηκε στην Κρήτη- Μεταφέρθηκε στην Αθήνα υπό τη φροντίδα της Mom Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Το ορφανό μωρό φώκιας μόλις 10 ημερών που βρέθηκε σε παραλία της Κρήτης στις αρχές Νοεμβρίου δέχεται πλέον την καλύτερη φροντίδα.

Στη συνέχεια ταξίδεψε στην Αθήνα ώστε να λάβει την φροντίδα της Εταιρείας για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας (Μοm) μέχρι να μεγαλώσει αρκετά και να απελευθερωθεί στο φυσικό του περιβάλλον.

Οι λιμενικές Αρχές που εντόπισαν το μωρό μετά την κλήση πολιτών επικοινώνησαν αμέσως με την οργάνωση για να λάβουν οδηγίες για τη σωστή διαχείριση του περιστατικού, ώστε το ζώο να είναι ασφαλές.

Η Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας - Mom ιδρύθηκε το 1988 και φροντίζει ορφανές ή άρρωστες φώκιες από το 1990 μέχρι σήμερα.

«Φέτος, έχουμε δύο μικρά. Ο Ερμής βρέθηκε τον Οκτώβριο στο Πήλι της Ευβοίας και τώρα το Νοέμβρη μας ήρθε ο Μίνωας από την Κρήτη, από τη Σητεία. Και τα δύο είναι μωρά, είναι η εποχή που κανονικά θα έπρεπε να θηλάζουν από τις μητέρες τους αλλά αυτά παρασύρθηκαν από τις φουρτούνες, ήταν και άρρωστα.

»Δίνουμε φαρμακευτική αγωγή σε συνεννόηση με την υπεύθυνη κτηνίατρο και ελπίζουμε ότι, μετά τους τρεις μήνες που θα τα έχουμε εδώ, θα τα απελευθερώσουμε και πάλι στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως κάνουμε κάθε φορά» λέει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η Ελένη Τούντα, βιολόγος της Mom.

Ορφανό μωρό- φώκια 10 ημερών εντοπίστηκε στην Κρήτη- Μεταφέρθηκε στην Αθήνα υπό τη φροντίδα της Mom Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο μικρός Μίνωας, όπως ονομάστηκε επειδή εντοπίστηκε στη Σητεία, φιλοξενείται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και πισίνα όπου παρακολουθείται από κτηνίατρο και φροντίζεται καθημερινά από εξειδικευμένους ανθρώπους της Mom.

Ζύγισμα, μπάνιο, σταδιακή μετάβαση από ψαροπολτό σε εκπαίδευση για να μάθει να τρέφεται με ψάρια και να κολυμπάει είναι στο καθημερινό πρόγραμμα του μωρού που κάνει παρέα με τον Ερμή, επίσης ορφανό φωκάκι που εντοπίστηκε τον Οκτώβριο στην Εύβοια.

«Επειδή τα φωκάκια είναι σε ηλικία που θα θήλαζαν από τη μητέρα τους εμείς τα ταΐζουμε τώρα με ψαροπολτό με απαραίτητες βιταμίνες, μέχρι να περάσουν στο επόμενο στάδιο, που θα είναι να τους δίνουμε να τρώνε ψάρια. Και αφού φτάσουν τα κιλά που πρέπει να φτάσουν, γύρω στα 60 κιλά και έχουν μάθει να τρώνε ψάρια τα απελευθερώνουμε» είπε η κ. Τούντα.

Ορφανό μωρό- φώκια 10 ημερών εντοπίστηκε στην Κρήτη- Μεταφέρθηκε στην Αθήνα υπό τη φροντίδα της Mom Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Οι φώκιες είναι άγρια θηλαστικά και όταν προσεγγίζουν παραλίες ή λιμάνια, είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη δική τους ευζωία και επιβίωση οι άνθρωποι να αποφεύγουν την επαφή μαζί τους.

»Οι πολίτες, εφόσον εντοπίσουν κάποια φώκια συνίσταται να απομακρύνονται, να μην επιδιώκουν επαφή και, φυσικά, να μην την ταΐζουν. Εάν θεωρούν ότι πιθανά το ζώο έχει κάποιο πρόβλημα, συνίσταται να καλούν αμέσως τις λιμενικές Αρχές και την Mom.

Με πληροφορίες του AΠΕ

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναπάντεχη ανακάλυψη: Κροταλίες στην Καλιφόρνια φέρουν δηλητήριο για συγκεκριμένα θηράματα

Περιβάλλον / Αναπάντεχη ανακάλυψη: Κροταλίες στην Καλιφόρνια φέρουν δηλητήριο για συγκεκριμένα θηράματα

Η νέα αυτή ανακάλυψη υποδηλώνει ότι, με την πάροδο του χρόνου, οι κροταλίες είχαν ρυθμίσει το δηλητήριό τους για να επιτίθενται σε πιο εξειδικευμένα θηράματα
LIFO NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες καθυστερούν τη δράση για την κλιματική κρίση, προειδοποιούν νησιωτικά κράτη

Περιβάλλον / Οι πλούσιες χώρες καθυστερούν τη δράση για την κλιματική κρίση, προειδοποιούν νησιωτικά κράτη

Οι πιο ευάλωτες χώρες του κόσμου κατηγορούν τις ανεπτυγμένες οικονομίες για αδράνεια ως προς την κλιματική κρίση, θέτοντας τις ζωές εκατομμυρίων σε κίνδυνο
LIFO NEWSROOM
Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι σε κρίση: Μαζική λεύκανση πλήττει το 84% των υφάλων

Περιβάλλον / Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι σε κρίση: Μαζική λεύκανση πλήττει το 84% των υφάλων

Πάνω από το 84% των κοραλλιογενών υφάλων παγκοσμίως έχουν υποστεί λεύκανση λόγω ακραίων θερμοκρασιών στους ωκεανούς - Ο πλανήτης σε αχαρτογράφητα νερά, προειδοποιούν οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM
JBS: Υποσχέσεις για τον Αμαζόνιο και οι προκλήσεις στον βωμό παραγωγής βόειου κρέατος

Περιβάλλον / JBS: Υποσχέσεις για τον Αμαζόνιο και οι προκλήσεις στον βωμό παραγωγής βόειου κρέατος

Η JBS, η μεγαλύτερη εταιρεία κρέατος στον κόσμο, κινδυνεύει να μην τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την καταστροφή του δάσους του Αμαζονίου έως το 2025, καθώς κτηνοτρόφοι και συνδικάτα προειδοποιούν για ανυπέρβλητα εμπόδια στην ιχνηλασιμότητα και την περιβαλλοντική συμμόρφωση
LIFO NEWSROOM
Άγρια λουλούδια στην πόλη: Κρυφή απειλή για τις μέλισσες από βαρέα μέταλλα στο έδαφος

Περιβάλλον / Άγρια λουλούδια στην πόλη: Κρυφή απειλή για τις μέλισσες από βαρέα μέταλλα στο έδαφος

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι άγρια λουλούδια σε αστικά εδάφη μπορεί να μεταφέρουν τοξικά μέταλλα στις μέλισσες - Τι προτείνουν οι επιστήμονες για την ασφάλεια των επικονιαστών
LIFO NEWSROOM