Πέθανε ο Τουάν Τουάν, το γιγάντιο πάντα που είχε δώσει η Κίνα στην Ταϊβάν

Πέθανε ο Τουάν Τουάν, το γιγάντιο πάντα που είχε δώσει η Κίνα στην Ταϊβάν Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ένα γιγάντιο πάντα που είχε δοθεί πριν από 14 χρόνια από την Κίνα στην Ταϊβάν, ως σύμβολο των τότε θερμότερων διμερών σχέσεων πέθανε, ανακοίνωσε ο ζωολογικός κήπος της Ταϊπέι. 

Ο Τουάν Τουάν και το άλλο του μισό Γουάν Γουάν είχαν δοθεί στην Ταϊβάν στα τέλη του 2008, όταν οι σχέσεις μεταξύ Πεκίνου - Ταϊπέι ήταν φιλικότερες. 

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου παρατήρησαν πως ο Τουάν Τουάν δεν ήταν καλά τον περασμένο Αύγουστο. 

Κλήθηκαν ειδικοί κτηνίατροι από την Κίνα για να τον εξετάσουν και οι ακτινογραφίες έδειξαν πως το πάντα είχε εγκεφαλικές αλλοιώσεις και του δόθηκε θεραπεία. 

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ζωολογικού κήπου, η κατάσταση του 18χρονου θηλαστικού κατέστη «μη αναστρέψιμη και συνεπώς δεν μπορούσε να ζήσει πια ποιοτική ζωή». 

Πέθανε ο Τουάν Τουάν, το γιγάντιο πάντα που είχε δώσει η Κίνα στην Ταϊβάν Facebook Twitter
Η Ρου Ρου, καρπός του «έρωτα» των Τουάν Τουάν και Γουάν Γουάν - Φωτ.: ΕΡΑ

Σήμερα, οι γιατροί έκαναν αναισθησία στο πάντα για αξονική τομογραφία και στη συνέχεια αποφάσισαν «να αφήσουν τον Τουάν Τουάν να συνεχίσει τον ύπνο του». 

«Η ιατρική ομάδα μας επιβεβαίωσε πως η καρδιά του Τουάν Τουάν σταμάτησε να χτυπά στις 13.48 τοπική ώρα» σημειώνεται στην ανακοίνωση. 

Τα ονόματα των δύο πάντα που είχαν δοθεί ως δώρο σε μια περίοδο θερμών διπλωματικών σχέσεων, σήμαιναν συνδυαστικά «ενότητα» ή «επανένωση» - πιθανή αναφορά στην επιθυμία της Κίνας για πλήρη ενσωμάτωση της Ταϊβάν στη χώρα. 

Η Κίνα χρησιμοποιεί τη λεγόμενη «διπλωματία των πάντα» για να ενισχύσει τις διπλωματικές της σχέσεις με χώρες, «δανείζοντας» εδώ και πάνω από μισό αιώνα πάντα σε ξένους ζωολογικούς κήπους, με την υποχρέωση να επιστρέφουν τυχόν μωρά στην Κίνα ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα το πρόγραμμα αναπαργωγής τους. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ που είχε καταγγείλει για βιασμό τον Έπσταϊν και τον πρίγκιπα Άντριου

Διεθνή / Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ που είχε καταγγείλει για σεξουαλική κακοποίηση τον Έπσταϊν και τον πρίγκιπα Άντριου

Τον Αύγουστο του 2021, η Βιρτζίνια Τζουφρέ μήνυσε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 17 ετών και είχε πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος του Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντινούπολη: Ο σεισμός, το Kanal Istanbul και η καταστροφή των χώρων συγκέντρωσης πολιτών από τον Ερντογάν

Διεθνή / Κωνσταντινούπολη: Ο σεισμός, το Kanal Istanbul και η καταστροφή των χώρων συγκέντρωσης πολιτών από τον Ερντογάν

Η σεισμογενής Κωνσταντινούπολη έχει δει μείωση των χώρων συγκέντρωσης πολιτών λόγω τσιμεντοποίησης από τις κυβερνήσεις Ερντογάν - Ποιες περιοχές έχουν αντικατασταθεί από νέες υποδομές και πώς αυτό επηρεάζει την ασφάλεια των πολιτών σε περίπτωση φυσικών καταστροφών
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Διεθνή / Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση σε λιγότερο από ένα μήνα στο Χαλίσκο του Μεξικού, όπου άνθρωποι που αναζητούν δικαιοσύνη για την εξαφάνιση μελών της οικογένειάς τους δολοφονούνται
LIFO NEWSROOM