Πληθαίνουν τα γερμανικά ΜΜΕ που κατηγορούν το Spiegel για τα άρθρα του σχετικά με ομάδα μεταναστών στον Έβρο.
Ερωτήματα θέτουν η «Frankfurter Allgemeine Zeitung», η «Bild», η «Tagesspiegel» και το «Focus». Κι αυτό λίγες μόνο ημέρες από την στιγμή που το περιοδικό απέσυρε τα επίμαχα κείμενα από την ιστοσελίδα του, παραδεχόμενο ότι οι πληροφορίες στις οποίες βασίστηκε έχουν τεθεί υπό έλεγχο.
Πλέον αμφισβητείται εντόνως ακόμη και το ενδεχόμενο να υπήρξε ποτέ το νεκρό κορίτσι, στο οποίο έγινε αναφορά, και το οποίο ονομάστηκε από διάφορους κύκλους «μικρή Μαρία».
«Το νεκρό κορίτσι ίσως δεν υπήρξε», γράφει στον τίτλο της η «Frankfurter Allgemeine Zeitung» και σημειώνει ότι οι ανταποκρίσεις του «Spiegel» έριχναν την ευθύνη στην απραξία των ελληνικών αρχών για την υποτιθέμενη κατάληξη της 5χρονης . «Τώρα τα δημοσιεύματα έχουν εξαφανιστεί. Τι συμβαίνει;», τίθεται το ερώτημα.
«Αμφιβολίες για την εγκυρότητα: Το Spiegel κατεβάζει άρθρα από την ιστοσελίδα του», αναφέρει επιδεικτικά στον τίτλο της η εφημερίδα «Tagesspiegel». Στον υπότιτλο υπογραμμίζει ότι «η όλη διαχείριση θυμίζει την υπόθεση Relotius».
Με αυτό το ύφος ευθυγραμμίζεται και η «Bild», η οποία επισημαίνει στον τίτλο της: «Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά το σκάνδαλο Relotius: Και πάλι αμφιβολίες για ρεπορτάζ του Spiegel».
«Τα ρεπορτάζ θα πρέπει να ελεγχθούν - Το SPIEGEL κατεβάζει από την ιστοσελίδα του άρθρα, αμφιβολίες για το ρεπορτάζ για το νεκρό παιδί πρόσφυγα στην Ελλάδα», σημειώνει στην ιστοσελίδα του το δίκτυο δημοσιογράφων RND.
Το θέμα δεν περνά απαρατήρητο και από το γνωστό περιοδικό «Focus»: «Τέσσερα χρόνια μετά το σκάνδαλο Relotius: Αμφιβολίες για το θάνατο κοριτσιού-πρόσφυγα - Το SPIEGEL κατεβάζει από την ιστοσελίδα του άρθρα», τονίζει από την πλευρά του.