Στις νέες φυλακές που δημιουργήθηκαν στην περιοχή Χάρεν, στο βορειοανατολικό άκρο της περιφέρειας των Βρυξελλών φέρεται να μεταφέρθηκε η Εύα Καϊλή σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ. Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, υπάρχει επίσης η πληροφορία ότι μέσω του δικηγόρου της, τής ζήτησαν να παραιτηθεί με την ίδια να αρνείται.
Οι πληροφορίες ακόμα δεν είναι επιβεβαιωμένες, αλλά αυτό κυκλοφορεί τα τελευταία λεπτά στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της κρατικής τηλεόρασης, Ειρήνη Ζαρκαδούλα.
Παράλληλα, το αργότερο αύριο Τρίτη, αναμένεται να ληφθεί η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να προταθεί στην Ολομέλεια η έκπτωση της ευρωβουλετού από το αξίωμα της Αντιπροέδρου. Η Πρόεδρος του ΕΚ, Ρομπέρτα Μέτσολα θα έχει ενημερωτική συνάντηση με τους Προέδρους των επτά πολιτικών ομάδων και αύριο, νωρίς το πρωί, θα γίνει η Διάσκεψη των Προέδρων, προκειμένου να αποφασιστεί, κατόπιν ψηφοφορίας, η παραπομπή της πρότασης για πρόωρη λήξη της θητείας της Εύας Καϊλή ως αντιπροέδρου.
Στο μεταξύ, το ενδιαφέρον στρέφεται και στην αυριανή απόφαση του δικαστή για την κατηγορούμενη ευρωβουλευτή: αν θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ή αν θα παραμείνει στη φυλακή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την ευρωβουλευτή έχει αναλάβει δικηγόρος που θεωρείται κορυφαίος σε τέτοιες υποθέσεις με τον δικαστή να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους «αυστηρούς» για οικονομικά εγκλήματα. Ο δικηγόρος της, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι ο Αντρέ Ριζόπουλος.
Εκτός από την Ελληνίδα ευρωβουλευτή, στις φυλακές έχει οδηγηθεί και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, στενός συνεργάτης του πρώην ευρωβουλευτή των Ευρωσοσιαλιστών Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος έχει φυλακιστεί επίσης ενώ θεωρείται ιθύνων νους του σκανδάλου χρηματισμού. Στη φυλακή παραμένει και ένας λομπίστας των Βρυξελλών, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γνωστά.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων «L'Echo» και «Soir», η Εύα Καϊλή είναι ανάμεσα στα τέσσερα άτομα για τα οποία η ομοσπονδιακή Εισαγγελία Βρυξελλών εξέδωσε ένταλμα σύλληψης, κατηγορούμενη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματικής οργάνωσης και διαφθοράς. Οι υποψίες των ερευνητών στις Βρυξέλλες είναι ότι το Κατάρ χρησιμοποίησε χρήματα και δώρα για να επηρεάσει οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις στο Κοινοβούλιο.