Η Ιαπωνία επέλεξε τον «πόλεμο» ως το kanji της χρονιάς

Βουδιστής μοναχός ζωγραφίζει το σύμβολο του πολέμου Facebook Twitter
0

Τον χαρακτήρα kanji για τον «πόλεμο» επέλεξαν οι Ιάπωνες ως το σύμβολο που συνοψίζει το 2022, μια χρονιά που σημαδεύτηκε από τις συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε.

Ο χαρακτήρας, που επιλέχθηκε σε δημόσια ψηφοφορία, αντανακλά το ιαπωνικό συναίσθημα για την κατάσταση του κόσμου, καθώς και την αυξημένη ανησυχία για το αδύναμο γεν και το υψηλό κόστος ζωής, σύμφωνα με τους διοργανωτές του ετήσιου διαγωνισμού Japan Kanji Aptitude Testing Foundation.

Αντίθετα, πέρυσι κυριάρχησαν οι επιλογές με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού το Τόκιο φιλοξένησε τους θερινούς Αγώνες εν μέσω της πανδημίας Covid-19.

«Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο πυροβολισμός του πρώην πρωθυπουργού Άμπε και η ραγδαία υποτίμηση του γεν και ο πληθωρισμός που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή ζωή έχουν προκαλέσει άγχος σε πολλούς ανθρώπους», ανέφερε το ίδρυμα σε ανακοίνωσή του.

Μέσω ζωντανών τηλεοπτικών συνδέσεων, Ιάπωνες παρακολούθησαν τον  Σέιχαν Μόρι, επικεφαλής ιερέα του ναού Κιγιομίζου στο Κιότο, να γράφει τον χαρακτήρα σε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί washi με ένα πινέλο καλλιγραφίας εμποτισμένο με μελάνι. «Ελπίζω ο "πόλεμος" να τελειώσει τον επόμενο χρόνο και οι άνθρωποι να μπορέσουν να ζήσουν ειρηνικά», δήλωσε.

Ο χαρακτήρας, ο οποίος προφέρεται ως sen σε λέξεις όπως senso (πόλεμος) και ikusa (μάχη) όταν εμφανίζεται μόνος του, ήταν το kanji της επιλογής σε 10.804 από τις 223.768 συμμετοχές.

Ενώ πολλοί ανέφεραν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, άλλοι δήλωσαν ότι η επιλογή τους επηρεάστηκε από τις εκτοξεύσεις πυραύλων της Βόρειας Κορέας και τον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι αυξανόμενες τιμές των τροφίμων. 
«Εξεπλάγην, απογοητεύτηκα, θύμωσα και λυπήθηκα από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Είμαι επίσης θυμωμένος με τον εαυτό μου που δεν μπόρεσα να κάνω κάτι γι' αυτό», δήλωσε ένας ψηφοφόρος που επέλεξε τον χαρακτήρα.

Ωστόσο, η φετινή ψηφοφορία δεν είχε μόνο απαισιόδοξη πλευρά. Το kanji για την ικανοποίηση ήρθε δεύτερο, ενώ ακολούθησε αυτό για την απόλαυση. Ωστόσο, στην τέταρτη και πέμπτη θέση βρέθηκαν το ακριβό και η διαμάχη, αντίστοιχα. 

Με πληροφορίες Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το θεατρικό έργο του Τζορτζ Κλούνεϊ σπάει ρεκόρ εισπράξεων στο Μπρόντγουεϊ

Διεθνή / «Καληνύχτα και καλή τύχη»: Το θεατρικό έργο του Τζορτζ Κλούνεϊ σπάει ρεκόρ εισπράξεων στο Μπρόντγουεϊ

Το «Καληνύχτα και καλή τύχη» συγκέντρωσε 3,3 εκατ. δολάρια την περασμένη εβδομάδα, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που είχε σημειωθεί νωρίτερα αυτό το μήνα από τον «Οθέλλο» του Ντένζελ Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM
Ψευδές διαφημιστικό σποτ κατηγορεί την Ουκρανία για «ρωσοφοβική προπαγάνδα» – Τι αποκαλύπτουν οι έρευνες

Διεθνή / Ψευδές διαφημιστικό σποτ κατηγορεί την Ουκρανία για «ρωσοφοβική προπαγάνδα» – Τι αποκαλύπτουν οι έρευνες

Η μόνη μορφή του βίντεο που έχει εντοπιστεί είναι ως μαγνητοσκοπημένο πλάνο οθόνης τηλεόρασης, κάτι που επίσης ενισχύει τις υπόνοιες για κατασκευασμένο περιεχόμενο
LIFO NEWSROOM