Ουκρανία: Εκεχειρία 36 ωρών για τα Χριστούγεννα υπέγραψε ο Πούτιν

Ο Πούτιν υπογράφει έγγραφα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Εκεχειρία από τις 12:00 της 6ης Ιανουαρίου μέχρι τις 24:00 στις 7 Ιανουαρίου διέταξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως μεταδίδει το Ria Novosti.

Σύμφωνα με το Reuters, η Ρωσία καλεί την ουκρανική πλευρά να κηρύξει κατάπαυση του πυρός και να επιτρέψει στους ανθρώπους να παρευρεθούν στις λειτουργίες την παραμονή των Χριστουγέννων, καθώς και την ημέρα των Χριστουγέννων.

Να σημειωθεί ότι τα Χριστούγεννα στη Ρωσία εορτάζονται στις 7 Ιανουαρίου βάσει του Ιουλιανού Ημερολογίου και είναι μια από τις 12 Μεγάλες Εορτές της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση, η κατάπαυση του πυρός αποφασίστηκε μετά από έκκληση του Πατριάρχη Κυρίλλου.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος κάλεσε σε χριστουγεννιάτικη εκεχειρία, ώστε «οι ορθόδοξοι να μπορούν να παρακολουθήσουν τις λειτουργίες την παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Διεθνή / Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Η φιλορωσική στάση του Ορμπάν έχει προκαλέσει νέες εντάσεις, με την Ουγγαρία να χρησιμοποιεί επανειλημμένα το δικαίωμα βέτο για να εμποδίσει ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος Ρώσων ολιγαρχών και στρατιωτικών
LIFO NEWSROOM
Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Διεθνή / Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Η Νορβηγία δεν είναι μόνη. Η Σουηδία έχει επαναφέρει τη χρήση της υπόγειας ναυτικής βάσης στο νησί Muskö, ενώ η Κίνα, το Ιράν και άλλες χώρες χτίζουν ή ενισχύουν υπόγειες εγκαταστάσεις στρατιωτικής σημασίας
LIFO NEWSROOM
Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Διεθνή / Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Ο νέος ηγέτης κάλεσε τους πολίτες σε ενότητα απέναντι στις αυξανόμενες εξωτερικές πιέσεις, τονίζοντας πως είναι κρίσιμο «να σταθούμε μαζί ως λαός, ειδικά τώρα που δεχόμαστε πιέσεις από το εξωτερικό»
LIFO NEWSROOM