Ανώνυμος δωρητής έδωσε 30 εκατ.$ για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία

Ανώνυμος δωρητής έδωσε 30 εκατ.$ για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία Facebook Twitter
Φωτ.; EPA
0

Ένας κάτοικος των ΗΠΑ με καταγωγή από το Πακιστάν δώρισε ανώνυμα 30 εκατομμύρια δολάρια στα θύματα των φονικών σεισμών που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Σεχμπάζ Σαρίφ, έγραψε το Σάββατο στο Twitter ότι ήταν «βαθιά συγκινημένος από το παράδειγμα» που έδωσε ένας ανώνυμος συμπατριώτης του, ο οποίος μπήκε στην τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον και έκανε τη δωρεά υπέρ των σεισμοπαθών.

Το tweet του Σαρίφ ανέφερε ακόμη: «Τέτοιες σπουδαίες πράξεις φιλανθρωπίας επιτρέπουν στην ανθρωπότητα να θριαμβεύσει πέρα από τις φαινομενικά ανυπέρβλητες αντιξοότητες».

Ο αρχισυντάκτης του πολιτικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Election Post, Μουσταγά Τανγιέρι, έγραψε στο Twitter ότι ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, Μουράτ Μερκάν, επιβεβαίωσε τη δωρεά.

Η δωρεά ήρθε επίσης μετά τις εκκλήσεις του παγκόσμιου επισιτιστικού προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για 77 εκατ. δολάρια προκειμένου να δοθούν μερίδες φαγητού σε τουλάχιστον 590.000 εκτοπισμένους στην Τουρκία και 284.000 στη Συρία. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, περίπου 45.000 από αυτούς τους ανθρώπους ήταν πρόσφυγες και άλλοι 545.000 εκτοπίστηκαν εσωτερικά.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου ως «ημέρα αγάπης» ενόψει των εκλογών

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου ως «ημέρα αγάπης» ενόψει των εκλογών

Ο Τραμπ αναφέρθηκε στους χιλιάδες υποστηρικτές του που ταξίδεψαν στην Ουάσινγκτον εκείνη την ημέρα, υποστηρίζοντας ότι το έκαναν επειδή «πίστευαν ότι οι εκλογές ήταν νοθευμένες
LIFO NEWSROOM