ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.2.2023 | 13:44

Τους είπα ψέματα,αλλά...

Αφού συνεννοήθηκα με την κολλητή μου,είπα στους γονείς μου ότι από την Παρασκευή το απόγευμα μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα το βράδυ,θα πάω να μείνω στο σπίτι της.Στην πραγματικότητα,θα πάω να μείνω στο σπίτι του αγοριού μου(είμαστε συμφοιτητές)εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία της απουσίας των δικών του για το 4ήμερο.Οι γονείς μου ξέροντας ότι θα είμαι στο σπίτι της φίλης μου,δέν πρόκειται να τηλεφωνήσουν στο σταθερό για να μήν ενοχλήσουν τους δικούς της,θα πάρουν μόνο στο κινητό μου,οπότε όλα ok.Ο λόγος που αναγκάστηκα να τους πώ ψέματα,είναι πως δέν θέλω να γνωρίζουν ότι έχω σχέση,γιατί γίνονται παρεμβατικοί και υπερβολικοί όσο δέν πάει.Δέν το λέω τυχαία αυτό,το έχω ζήσει στην προηγούμενη σχέση μου που ήταν και η πρώτη μου σχέση,και το ξέρω πολύ καλά το έργο.Άν και σε 4 μήνες θα γίνω 22,σπουδάζω και φέτος τελειώνω,άν και δέν τους έχω δώσει ποτέ δικαίωμα για να ανησυχήσουν για κάτι και είμαι πολύ λογική και μετρημένη,δέν μπορώ να καταλάβω γιατί έχουν αυτή την αντιμετώπιση στο συγκεκριμένο θέμα.Στον αδελφό μου βέβαια,ούτε λόγος να συμπεριφερθούν ανάλογα,γιατί βέβαια...εκείνος είναι 2 χρόνια μεγαλύτερος και αγόρι,και αυτό είναι που με εξοργίζει περισσότερο.Εν τω μεταξύ,ενώ οι γονείς μου διαφωνούν μεταξύ τους σε πολλά θέματα,στο θέμα το δικό μου ακολουθούν την ίδια γραμμή,ο ένας λέει και ο άλλος συμπληρώνει.Μιλάμε για απόλυτη ταύτιση! Δέν έχω δηλαδή ούτε έναν απ'τους δύο να με καταλάβει έστω και λίγο.Και ενώ δέν είναι πολύ μεγάλοι σε ηλικία(53 και 58)και μορφωμένοι άνθρωποι,νιώθω ότι τα μυαλά τους σε αυτό το θέμα είναι κολλημένα στην εποχή των γονιών τους,μήν πώ και των παππούδων τους.Με το αγόρι μου έχουμε μία πολύ όμορφη σχέση,είναι πολύ εντάξει και σωστός σε όλα και νιώθω τυχερή που συμβαίνει αυτό στη ζωή μου,παρ'όλα αυτά,αυτή η όμορφη κατάσταση μου βγαίνει ξινή λόγω των γονιών μου,δηλαδή δέν μπορώ να την ζήσω με άνεση όπως καθετί το φυσιολογικό.Το μόνο που θέλω αυτές τις ημέρες που θα είμαστε οι δυό μας,είναι να το απολαύσω,να περάσουμε καλά,και κυρίως να μήν αφήσω τις σκέψεις μου να με επηρεάσουν.Νιώθω τύψεις για το ψέμα μου,δέν γινόταν όμως διαφορετικά.Άν βρίσκετε ότι κάνω λάθος σε κάτι ή είμαι παράλογη,θα ήθελα να το διαβάσω στα σχόλια σας.
2
 
 
 
 
σχόλια

Με το καλό να πάρεις το πτυχίο και μετά προσπάθησε να μαζέψεις λεφτά να μείνεις μόνη ή έστω με συγκάτοικο καμιά φίλη/σύντροφο.
Αλλιώς κλείσου σε ένα μοναστήρι για να τους ικανοποιήσεις.

Για μένα τα ψέματα σε τέτοιες καταστάσεις-δυστυχώς- αποτελούν μονόδρομο, καθώς και να το συζητούσες μαζί τους η κατάληξη θα ήταν η ίδια. Ωστόσο, για κάποιο παράδοξο λόγο θεωρώ ότι οι γονείς αυτά τα ψέματα τα αντιλαμβάνονται στο δευτερόλεπτο, αλλά κάνουν σα να μην τα καταλαβαίνουν, αρνούμενοι την πραγματικότητα. Καταλήγετε, λοιπόν, να κοροιδεύεστε μεταξύ σας και τελικά να απομακρύνεστε τόσο που να αγνοούν τι συμβαίνει πραγματικά στη ζωή σου. Εν προκειμένω, δείχνεις να διαχειρίζεσαι καλά την προσωπική σου ζωή, αλλά για σκέψου να συνέβαινε κάτι, να έπρεπε να επέμβουν και εκείνοι να μη γνώριζαν ούτε καν το μέρος που βρίσκεσαι. Αυτό ως τροφή για σκέψη σε άλλους γονείς που μπορεί να με διαβάσουν και να μην "εγκρίνουν" τις επιλογές των παιδιών τους. Επιλέγουν να βρίσκονται "απέναντι" αντί να βρίσκονται "μαζί" τους και μετά αναρωτιούνται γιατί τα παιδιά τους δεν τους μιλάνε.

Scroll to top icon