Μεξικό: Νεκροί εντοπίστηκαν δύο Αμερικανοί θύματα απαγωγής

Μεξικό: Νεκροί εντοπίστηκαν δύο Αμερικανοί θύματα απαγωγής Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: EPA
0

Νεκροί εντοπίστηκαν δύο από τους τέσσερις Αμερικανούς που έπεσαν θύματα απαγωγής στο Μεξικό, ενώ οι άλλοι δύο βρέθηκαν ζωντανοί, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Μεξικανό πρόεδρο, Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ

Ένας εκ των διασωθέντων, είναι τραυματισμένος, είπε ο ίδιος, αλλά δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία όσον αφορά στην κατάστασή του. Τόσο αυτός όσο και ο άλλος διασωθείς έχουν επαναπατριστεί, όπως γίνεται γνωστό.

Οι Αμερικανοί, μεταξύ των οποίων και μία μητέρα έξι παιδιών, είχαν ταξιδέψει στο Μεξικό την Παρασκευή και λίγο αργότερα, άγνωστοι ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά του οχήματός τους. 

«Λίγο αφότου πέρασαν στο Μεξικό, άγνωστοι με όπλα πυροβόλησαν τους επιβαίνοντες στο όχημα» ανέφερε η αμερικανική πρεσβεία στο Μέξικο Σίτι. «Έβαλαν τους τέσσερις Αμερικανούς σε άλλο όχημα και το έσκασαν από το σημείο». 

Μία εκ των θυμάτων είχε ταξιδέψει στη χώρα για να υποβληθεί σε αισθητική επέμβαση, όπως ενημέρωσε η οικογένειά της. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν είναι μεταξύ των νεκρών.

«Το να βλέπεις να σέρνουν ένα μέλος της οικογένειά σου μέσα σε ένα φορτηγό, είναι απίστευτο» σημείωσε η Ζαλάντρια Μπράουν, αδελφή ενός των εκ απαχθέντων. 

Το FBI έδινε αμοιβή ύψους 50.000 δολαρίων για την επιστροφή τους στις ΗΠΑ, ενώ ο Μεξικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε πως καταβάλλονταν όλες οι δυνατές προσπάθειες για τη διάσωσή τους. Ο ίδιος έκανε λόγο περί «πολέμου μεταξύ συμμοριών».

Η έρευνα διανύει τις πρώτες ημέρες της, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις, προσθέτοντας ότι το FBI μπορεί να έχει περισσότερα στοιχεία να ανακοινώσει την κατάλληλη στιγμή.

Λίγο νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι ήταν σε επαφή με τις οικογένειες των τεσσάρων Αμερικανών που απήχθηκαν στο Μεξικό και ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερωνόταν για το περιστατικό αυτό. Η εκπρόσωπος Καρίν Ζαν-Πιερ πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάζονται με Μεξικανούς αξιωματούχους για να μάθουν περισσότερα στοιχεία για το περιστατικό αυτό.

Με πληροφορίες από ABC/BBC/ReutersΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Διεθνή / Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Και οι δύο πλευρές δέχονται πιέσεις για να σημειώσουν πρόοδο προς τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος βρίσκεται πλέον στον τέταρτο χρόνο του
LIFO NEWSROOM
Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Διεθνή / Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Από τους 135 καρδιναλίους που μπορούσαν να λάβουν μέρος στην επιλογή του διαδόχου, ο πάπας Φραγκίσκος είχε διορίσει περίπου 110, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων συντηρητικών
LIFO NEWSROOM
Νέα Ζηλανδία: Νομοσχέδιο για τον βιολογικό ορισμό του φύλου – Δεν επιτρέπει αναγνώριση τρανς ανδρών και γυναικών

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Κατατέθηκε νομοσχέδιο για τον βιολογικό ορισμό του φύλου

Αποκλείει την αναγνώριση τρανς ανδρών και γυναικών - Κατατέθηκε από το μικρότερο εκ των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού και δεν είναι βέβαιο αν θα καταφέρει να συγκεντρώσει την απαραίτητη υποστήριξη για την ψήφισή του
LIFO NEWSROOM
Πάπας Φραγκίσκος: Ανώνυμος «ευεργέτης» θα πληρώσει για την κηδεία του

Διεθνή / Πάπας Φραγκίσκος: Ανώνυμος «ευεργέτης» θα πληρώσει για την κηδεία του

Φωτογραφίες της τελετής επιβεβαίωσης του θανάτου του δόθηκαν στη δημοσιότητα - Σύμφωνα με τη διαθήκη του, ο πάπας Φραγκίσκος επιθυμούσε να ταφεί «χωρίς ιδιαίτερο στολισμό» αλλά με την επιγραφή «Franciscus»
LIFO NEWSROOM
Στη δικαιοσύνη το Χάρβαρντ: Κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης Τραμπ για το «πάγωμα» κονδυλίων

Διεθνή / Στη δικαιοσύνη το Χάρβαρντ: Κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης Τραμπ για το «πάγωμα» κονδυλίων

«Η υπόθεση αφορά μια ευρύτερη προσπάθεια της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει το πάγωμα των κονδυλίων ως μοχλό πίεσης για να ασκήσει έλεγχο στις ακαδημαϊκές μας αποφάσεις»
LIFO NEWSROOM