To Bέλγιο γίνεται η δεύτερη χώρα στην ΕΕ που αναγνωρίζει επίσημα τον βουδισμό

Βέλγιο: Γίνεται η δεύτερη χώρα της Ε.Ε. που αναγνωρίζει τον βουδισμό Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Το Βέλγιο θα γίνει η δεύτερη χώρα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναγνωρίζει, επισήμως, τον βουδισμό.

Η μοναδική άλλη χώρα της Ε.Ε. όπου αναγνωρίζεται ο βουδισμός είναι η Αυστρία.

Η βελγική κυβέρνηση εγκρίνει σήμερα νομοσχέδιο, ανοίγοντας έτσι την πόρτα σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, επίσημους αντιπροσώπους και σχολικά μαθήματα. Η χρηματοδότηση αναμένεται να είναι ύψους έως και 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπήρχε σχετικό αίτημα από τη Βελγική Βουδιστική Ένωση από τον Μάρτιο του 2006. Ο αριθμός των πολιτών που ασπάζονται τη θρησκεία στη χώρα ανέρχεται σε 150.000.

Στο Βέλγιο αναγνωρίζονται, αυτή τη στιγμή, έξι θρησκευτικές λατρείες: η ρωμαιοκαθολική, η ορθόδοξη, η ισραηλινή, η αγγλικανική, η προτεσταντική ευαγγελική και η ισλαμική η οποία αναγνωρίστηκε το 1974.

Ο βουδισμός αναμένεται να αναγνωριστεί ως «φιλοσοφική οργάνωση που δεν ανήκει σε συγκεκριμένο δόγμα» όπως και οι σεκιουλαριστικές οργανώσεις που έχουν αναγνωριστεί από το 2002.

Από τη στιγμή που θα ψηφιστεί από το κοινοβούλιο ο νόμος θα ανοίξει τον δρόμο για την δημιουργία τοπικών θεσμών, από την αποστολή βουδιστών αντιπροσώπων σε λιμάνια και αεροδρόμια, στις φυλακές στον στρατό και στα νοσοκομεία έως την ένταξη μαθημάτων βουδισμού στο επίσημο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μαζί με τη διδασκαλία άλλων θρησκευτικών λατρειών.

Με πληροφορίες από Reuters/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προειδοποίηση Τούρκου γεωλόγου για σεισμούς: «Θα ήταν σοφό να μετακομίσετε από την Κωνσταντινούπολη»

Διεθνή / Προειδοποίηση Τούρκου γεωλόγου για σεισμούς: «Θα ήταν σοφό να μετακομίσετε από την Κωνσταντινούπολη»

Ο διακεκριμένος καθηγητής γεωλογίας, Τζελάλ Σενγκιόρ υπογράμμισε πως «ο χρόνος τελειώνει» εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλων προληπτικών μέτρων
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Νύχτα τρόμου στην Κωνσταντινούπολη: Στα πάρκα οι πολίτες - Διχασμένοι οι σεισμολόγοι για τον «μεγάλο σεισμό»

Διεθνή / Νύχτα τρόμου στην Κωνσταντινούπολη: Στα πάρκα οι πολίτες - Διχασμένοι οι σεισμολόγοι για τον «μεγάλο σεισμό»

Αναλυτικά τα σχόλια των Τούρκων επιστημόνων -Εκατοντάδες οι τραυματίες από τον σεισμό - Φωτογραφίες από κόσμο που κοιμάται σε πάρκα και τζαμιά
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερς εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Διεθνή / Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερ εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Εταιρεία κυβερνοασφάλειας εντοπίζει απάτες στο διαδίκτυο με αφορμή την είδηση του θανάτου του πάπα Φραγκίσκου – Προειδοποιήσεις για "κυβερνοεπιχειρηματικότητα ευκαιρίας"
LIFO NEWSROOM