ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.3.2023 | 11:37

Ευαισθησία ή αδιαφορία;

Εχω ένα δίλημμα ή κάτι που με απασχολεί αρκετά τέλος πάντων: Τι είναι πιο σωστό ή τέλος πάντων προτιμητέο, να δείχνω την ευαισθησία μου ή να αδιαφορώ; Αντιπαθώ σφόδρα την άποψη ότι όσοι δείχνουν την ευαισθησία τους είναι για εμπορική εκμετάλλευση ή για να κερδίσουν συμπάθεια. Ναι, κάποιοι μπορεί να το κάνουν και γι' αυτό αλλά σίγουρα υπάρχουν και ειλικρινείς ανάμεσά τους. Αν αδιαφορήσεις ή σιωπήσεις σε σκέφτονται ως αδιάφορο και παρτάκια. Αν αντιδράσεις με ευαισθησία, κι ειδικότερα αν την έχεις έμφυτη, τότε σε κατηγορούν για εμπόριο ευαισθησίας και καλοσύνης.
4
 
 
 
 
σχόλια

Χμμμ...πρώτη φορά διαβάζω για εμπορική εκμετάλλευση της ευαισθησίας, ειλικρινά δεν ξέρω τι να σου σχολιάσω. Πάντως εάν το δούμε από την οπτική των reality shows ναι υπάρχει εμπορευματοποιηση όχι μόνο της ευαισθησίας αλλά γενικά του ανθρώπου, εάν υπάρχουν διαφημίσεις, αλλά ας μην το γενικευω. Πάντως νομίζω ότι όροι όπως για παράδειγμα ανθρώπινοι πόροι και τα λοιπά σε όλες τις δουλειές, ανθρώπινο δυναμικό και τα λοιπά είναι ο κόπος και η δουλειά των ανθρώπων για την οποία πληρώνονται. Επειδή λοιπόν θέτεις η το ένα ή το άλλο, νομίζω καλό θα ήταν να ενοποιήσεις αυτό το δίλλημα μπορείς και να αδιαφορήσεις μπορείς και να έχεις ευαισθησίες.

Και στα δύο που αναφέρεις ,περιγράφεις πολύ το πώς φαίνεσαι προς τα έξω/το τι θεωρούν οι άλλοι για αυτά . Αυτό δεν είναι κριτήριο για το πώς θα φερθείς . Κριτήριο είναι με ποια από τις δύο αντιδράσεις νιώθεις καλύτερα αφότου τις εκφράσεις. Με ποια αντίδραση νιώθεις πιο δυνατός άνθρωπος μετά ,με ποια είσαι ήρεμος και δεν μετανιώνεις . Αυτό είναι κριτήριο.

Δείξε αυτό που βγαίνει από μέσα σου και αδιαφόρησε για το τι θα πει ο καθένας. Άλλωστε ότι και να κάνεις. οτιδήποτε, όπως πολύ καλά κατάλαβες θα βρεθεί κάποιος που θα πει την χαζομάρα του. Άρα προς τι ο προβληματισμός;

Προτιμητέο είναι να δείχνεις αυτό που νιώθεις χωρίς να κάνεις υπερανάλυση για να είσαι αρεστός στους άλλους. Απ' ότι κατάλαβα εσύ έβγαλες προς τα έξω το ότι είσαι ευαίσθητος και δεν άρεσε. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάτσεις να το υπεραναλύσεις και να αλλάξεις επειδή δεν άρεσε. Εκφράσου όπως θέλεις και σε όποιον αρέσει.

Scroll to top icon