Ξενάγηση για πρώτη φορά στο σημείο στέψης του βασιλιά Κάρολου- αλλά μόνο με κάλτσες

Ξενάγηση για πρώτη φορά στο σημείο στέψης του βασιλιά Κάρολου- αλλά μόνο με κάλτσες Facebook Twitter
0

Για πρώτη φορά επισκέπτες του Αβαείου του Γουέστμινστερ θα επιτραπεί να σταθούν στο σημείο ακριβώς όπου θα στεφθεί βασιλιάς ο Κάρολος Γ', με βασική προϋπόθεση να μην φορούν παπούτσια, αλλά μόνο κάλτσες.

Για τον εορτασμό της στέψης της 6ης Μαΐου έχουν διοργανωθεί ειδικές ξεναγήσεις «μόνο με κάλτσες», που θα περιλαμβάνουν πρόσβαση στο μωσαϊκό Cosmati, έναν από τους μεγαλύτερους θησαυρούς της μεσαιωνικής τέχνης της Βρετανίας, ο οποίος συνήθως είναι αποκλεισμένος για το κοινό.

Στο περίτεχνο μωσαϊκό δάπεδο του 13ου αιώνα έχουν ορκιστεί να υπηρετούν το στέμμα όλοι βασιλείς και βασίλισσες της Βρετανίας εδώ και πάνω από 700 χρόνια, εκτός από τους Εδουάρδο Ε' και Εδουάρδο Η'.

Αν και σε αρκετές τελετές στέψης, μεταξύ άλλων της βασίλισσας Ελισάβετ Β' το 1953 και του Γεωργίου ΣΤ' το 1937 ήταν καλυμμένο με χαλί, στην περίπτωση του βασιλιά Κάρολου θα παραμείνει ακάλυπτο. 

Το δάπεδο είναι πλούσιο σε συμβολισμούς και λέγεται ότι απεικονίζει το σύμπαν, με μια στρόγγυλη σφαίρα στο κέντρο του, προμηνώντας μάλιστα το τέλος του κόσμου, σύμφωνα με την εφημερίδα The Independent.

Οι επισκέπτες σε μικρές ομάδες των 10 ατόμων θα καλούνται να βγάλουν τα παπούτσια τους και να περπατήσουν με κάλτσες, ώστε να προστατευθεί το μωσαϊκό που είναι κατασκευασμένο από γεωμετρικές πλάκες από μάρμαρο, πέτρα, γυαλί και μέταλλο.

Οι επισκέψεις με ξεναγό θα ξεκινήσουν στις 15 Μαΐου, μια εβδομάδα μετά τη στέψη του βασιλιά Κάρολου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM
Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Διεθνή / Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Πρέπει να πάμε εκεί και να διαπιστώσουμε εάν είναι εκεί όντως ο χρυσός, επιμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - «Ίσως ο Μάσκ θέλει να δει πώς μοιάζει ο πλούτος του στην πραγματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Διεθνή / Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών και τα έργα προχωρούν με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Άμυνας
LIFO NEWSROOM