Άλκης Καμπανός: Μήνυση των γονιών του εναντίον τριών ιατροδικαστών- Τι ζητούν

Άλκης Καμπανός: Μήνυση των γονιών του εναντίον Λέων, Γαλεντέρη και Αποστολίδου Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
0

Μήνυση κατέθεσαν οι γονείς του Άλκη Καμπανού εναντίον των ιατροδικαστών Κατερίνας Αποστολίδου, Γρηγόρη Λέων και Δημήτρη Γαλεντέρη.

Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι πήραν αποστάσεις από το περιεχόμενο της ιατροδικαστικής έκθεσης που συνέταξε η συνάδελφός τους Λήδα Κοβάτση ως προς τα αίτια θανάτου του 19χρονου, διατυπώνοντας την επιστημονική τους άποψη, ότι το χτύπημα στη μηριαία αρτηρία ήταν αυτό που προκάλεσε τον θάνατο. Υπενθυμίζεται, ότι η Λήδα Κοβάτση έκανε λόγο για συρροή κακώσεων στα κάτω άκρα και το κεφάλι.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η οικογένεια του 19χρονου υπέβαλε μήνυση για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης και της απάτης ενώπιον δικαστηρίου, ζητώντας να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης τα πρακτικά της δίκης με το περιεχόμενο των καταθέσεών τους και των ιατροδικαστικών γνωματεύσεων που συνέταξαν.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε αντίδραση από μερίδα των συνηγόρων υπεράσπισης, που καταλόγισε στην πολιτική αγωγή «ένδεια επιχειρημάτων», ενώ ακολούθησε ένταση στη δικαστική αίθουσα.

Η εισαγγελία ζήτησε να γίνει έρευνα σε βάρος του Γαλεντέρη

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας Κυριακή Κλιάμπα καταλόγισε προσπάθεια παραπλάνησης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στον ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη. 

Αφορμή αποτέλεσε μια φωτογραφία που προσκόμισε ο ιατροδικαστής για να υπερασπιστεί την άποψη ότι τα τραύματα στο κεφάλι του Άλκη δεν προκάλεσαν τον θάνατό του. 

Έτσι, χρησιμοποίησε στην τεχνική του έκθεση, φωτογραφία από διεθνές επιστημονικό σύγγραμα, υποστηρίζοντας ότι απεικονίζει ένα κρανίο με τραύμα από θλων όργανο (ράβδο). Όπως παρατήρησε όμως η εισαγγελέας, επικαλούμενη το συγκεκριμένο σύγγραμα, πρόκειται για τραύμα που αποδίδεται σε νύσσον και τέμνον όργανο και συγκεκριμένα σε μπαλτά.

Για τον λόγο αυτό, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε μόλις ολοκληρωθεί η δίκη να διαβιβαστούν τα πρακτικά της στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα και να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης και της ψευδούς πραγματογνωμοσύνης σε βάρος του ιατροδικαστή.

Η δίκη διεκόπη για τις 24 Απριλίου, οπότε αναμένεται να καταθέσει ο τελευταίος μάρτυρας υπεράσπισης (πραγματογνώμονας επί τεχνικών ζητημάτων). Στη συνέχεια αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες των 12 κατηγορουμένων.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός: Για καταιγίδες και στην Αττική, προειδοποιούν Κολυδάς - Τσατραφύλλιας

Ελλάδα / Καιρός: Για καταιγίδες στην Αττική, προειδοποιούν Κολυδάς - Τσατραφύλλιας

Προσοχή στα δυτικά και βόρεια προάστια, συστήνει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας - Βίντεο με την εξέλιξη του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά - Ανανεωμένη πρόβλεψη από την ΕΜΥ για τον καιρό στην Αττική
LIFO NEWSROOM