ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Δίκη Καμπανού: «Δεν σκοτώθηκε με δρεπάνι ο Άλκης» λέει ιατροδικαστής

Δίκη Καμπανού: «Δεν σκοτώθηκε με δρεπάνι ο Άλκης» λέει ιατροδικαστής Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
0

Με την εξέταση του ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη συνεχίζεται για 24η μέρα η δίκη για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη την 1η Φεβρουαρίου του 2022. 

Ο Δημήτρης Γαλεντέρης κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη για τους δύο εκ των συνολικά 12 κατηγορούμενους και διαφώνησε με την επίσης ιατροδικαστή, Λήδα Κοβάτση, που κατέθεσε ότι ο Άλκης πέθανε τόσο από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις όσο και κακώσεις στα κάτω άκρα. 

Ο μάρτυρας απέδωσε τον θάνατο του Άλκη στο χτύπημα που δέχθηκε στη μηριαία αρτηρία και προκάλεσε αιμορραγική καταπληξία (ανάλογη επιστημονική άποψη διατύπωσαν οι δυο προηγούμενοι ιατροδικαστές Γρηγόρης Λέων και Κατερίνα Αποστολίδου που εξετάστηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης), αποσυνδέοντας από τον μηχανισμό θανάτου τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

«Δεν διαφωνώ με τα ευρήματα της Κοβάτση, αλλά με το συμπέρασμα. Δεν μπορούμε να έχουμε πέντε αιτίες θανάτου. Εν προκειμένω περιλαμβάνει όλες τις κακώσεις στα κάτω άκρα παρότι η ίδια αποδέχεται ότι κάποιες δεν ήταν θανατηφόρες» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Δίκη Καμπανού: Δεν προήλθε από δρεπάνι το μοιραίο χτύπημα

Για το καθοριστικό τραύμα στη μηριαία αρτηρία, ο Δημήτρης Γαλεντέρης απέκλεισε το ενδεχόμενο να προήλθε από δρεπάνι ή μαχαίρι καραμπίτ, αλλά από σιδερόβεργα ή μαχαίρι ή κατσαβίδι. 

Σε ερώτηση της πολιτικής αγωγής για το πόσα άτομα χτύπησαν τον Άλκη με βάση το σύνολο των τραυμάτων που δέχθηκε, ο κ. Γαλεντέρης εξέφρασε την εκτίμηση ότι ήταν «το λιγότερο τρεις».

Η εισαγγελία ζήτησε να γίνει έρευνα σε βάρος του

Την ίδια ώρα, προσπάθεια παραπλάνησης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου καταλόγισε η εισαγγελέας της έδρας Κυριακή Κλιάμπα στον ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη. 

Αφορμή αποτέλεσε μια φωτογραφία που προσκόμισε ο ιατροδικαστής για να υπερασπιστεί την άποψη ότι τα τραύματα στο κεφάλι του Άλκη δεν προκάλεσαν τον θάνατό του. 

Έτσι, χρησιμοποίησε στην τεχνική του έκθεση, φωτογραφία από διεθνές επιστημονικό σύγγραμα, υποστηρίζοντας ότι απεικονίζει ένα κρανίο με τραύμα από θλων όργανο (ράβδο). Όπως παρατήρησε όμως η εισαγγελέας, επικαλούμενη το συγκεκριμένο σύγγραμα, πρόκειται για τραύμα που αποδίδεται σε νύσσον και τέμνον όργανο και συγκεκριμένα σε μπαλτά.

Για τον λόγο αυτό, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε μόλις ολοκληρωθεί η δίκη να διαβιβαστούν τα πρακτικά της στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα και να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης και της ψευδούς πραγματογνωμοσύνης σε βάρος του ιατροδικαστή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας - Ο ΕΟΔΥ ψάχνει απαντήσεις σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο

Ελλάδα / Χανιά: Έξαρση γαστρεντερίτιδας με εκατοντάδες κρούσματα - Ο ΕΟΔΥ δεν μπορεί να εντοπίσει την πηγή της μόλυνσης

Από 14 Οκτωβρίου έχουν καταγραφεί εκατοντάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας στον νομό - Ο ΕΟΔΥ έστειλε στο Πολυτεχνείο ερωτηματολόγιο για να επιχειρηθεί ιχνηλάτηση
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Τον εγχείρησαν για σκωληκοειδίτιδα, αλλά τον ενημέρωσαν έπειτα από έναν χρόνο ότι έχει καρκίνο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Τον εγχείρησαν για σκωληκοειδίτιδα, αλλά τον ενημέρωσαν έπειτα από έναν χρόνο ότι έχει καρκίνο

«Δίνω μάχη για την ζωή μου -Έναν χρόνο δεν ενημερώθηκα ώστε να λάβω κάποια προφυλακτική φαρμακευτική αγωγή» αναφέρει ο αστυνομικός στη μήνυση που κατέθεσε εναντίον των γιατρών του νοσοκομείου
LIFO NEWSROOM
Ο Νίκος Πλακιάς καταγγέλλει το ΑΠΘ που δεν απένειμε τον τίτλο σπουδών στην Κέλλυ Πορφυρίδου

Ελλάδα / «Η ντροπή του πανεπιστημίου»: Ο Νίκος Πλακιάς ξεσπά για τον πρύτανη και τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ

Είχαν ειδοποιήσει τους γονείς της Κέλλυς Πορφυρίδου να παραλάβουν τιμητικά τον τίτλο σπουδών του κοριτσιού που δολοφονήθηκε στα Τέμπη αλλά ανασκεύασαν την απόφασή τους και αρνήθηκαν χωρίς να ειδοποιήσουν την οικογένεια
LIFO NEWSROOM