Με την ελληνική σημαία που υψώνεται συχνά τελευταία σε συντεχνιακές διεκδικήσεις (ποιός να'ναι άραγε ο εχθρός;) υψωμένη στους ουρανούς αρκετών από τα οχήματα τους, αποχώρησαν πριν από λίγο από το κέντρο της Αθήνας οι ιδιοκτήτες ταξί, που προκάλεσαν νωρίτερα έντονα προβλήματα στην κυκλοφορία, αντιδρώντας στην απελευθέρωση του επαγγέλματος τους. Η μορφή των κινητοποιήσεων τους προκάλεσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου έδωσε εντολή να σχηματίζονται αμέσως δικογραφίες για όσους ιδιοκτήτες διαπράττουν αδικήματα όπως η παρακώλυση συγκοινωνιών ενώ δόθηκε εντολή στις αστυνομικές αρχές, να κατάσχονται τα οχήματα των ιδιοκτητών που δεν συμμορφώνονται και οι οδηγοί τους να οδηγούνται στο αυτόφωρο. Το πρωί περίπου 2.000 ταξί στάθμευσαν μέσα στην Αττική Οδό λίγο πριν την έξοδο προς αεροδρόμιο προκαλώντας έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα ενώ άλλα 2.000 ταξί σχημάτισαν κλοιό γύρω από τις πύλες εισόδου-εξόδου στο λιμάνι του Πειραιά.
“Λιμάνι και αεροδρόμιο είναι διαχρονικά το προνομιακό πεδίο εργασίας τους”, τονίζει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων που καλεί τους ιδιοκτήτες ταξί "να σταματήσουν άμεσα τις ακραίες μορφές διαμαρτυρίας" και τους αποκλεισμούς λιμένων και αεροδρομίων στην "καρδιά της κρισιμότερης τουριστικής περιόδου των τελευταίων ετών για τη χώρα".
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας δήλωσε πριν από λίγο ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος θα προχωρήσει κανονικά και απέδωσε πολιτικά κίνητρα στην κινητοποίηση λέγοντας ότι προφανώς οι ιδιοκτήτες απεργούν “μετά την πολιτική ενθάρρυνση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Σαμαρά».
Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος δήλωσε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και κάλεσε τον υπουργό Μεταφορών να ανακαλέσει την απόφαση του και να αρχίσει διάλογος με βάση το Προεδρικό διάταγμα.