ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.4.2023 | 06:45

Η εφηβεία που δεν έζησα

Δεν γνώρισα κοπέλες στο γυμνάσιο, είχα έντονη ακμή, και όταν λέω έντονη το εννοώ, δεν μιλάω για 1-2 σπυράκια, μιλάω να είμαι ένα μεγάλο σπυρί ο ίδιος.... δέχτηκα και bullying από μερικά άτομα που με κορόϊδευν επειδή δεν είχα φίλους (είχαμε μετακομίσει στη τελευταία τάξη του δημοτικού και στο γυμνάσιο δεν γνώριζα κανένα παιδί και δυσκολεύτηκα να αποκτήσω φίλους).. όλα αυτά σε συνδυασμό με το οτί ήμουν εσωστρεφής και ντροπαλός από τη φύση μου, οδήγησαν σε μια ανύπαρκτη εφηβική ζωή που με έκανε να "κολλήσω" στο τότε... πήγα και σε ψυχολόγο και μου το είπε και αυτός, δηλαδή, μου δημιούργησε τέτοιο απωθημένο που όλοι είχαν παρέες, φιλίες, έρωτες, σχέσεις, και κοινωνικότητες κάθε είδους, τις οποίες εγώ δεν είχα, που μετά δε μπόρεσα να ενηλικιωθώ και το μυαλό μου κόλλησε στην εποχή εκείνη..πραγματικά νιώθω έφηβος και ας είμαι 27 χρονών άντρας.. από την άλλη, ποιος ξέρει, ίσως αν τη ζούσα να μην ήταν τόσο φανταστική όπως την είχα στο μυαλό μου...
3
 
 
 
 
σχόλια

Δυστυχώς πρέπει να είσαι συνειδητοποιημένος και ταυτόχρονα τυχερός και να έχεις ιδανικές συνθήκες για να περάσεις όμορφα ή μαλλον... ξέγνοιαστα, στην εφηβεία. Πολλά συμβαίνουν πολύ γρήγορα και δεν προλαβαίνεις καλά καλά να τα βιώσεις, όχι να τα απολαύσεις κιόλας. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, κοίταξε να δεις πως θα καλύψεις τώρα τα κενά που νιώθεις.

Δεν ξέρω αν θα σε κάνει να νοιώσεις καλύτερα αλλά πιστεύω πως ελάχιστα άτομα έχουν περάσει ωραία και ανέμελα χρόνια στην εφηβεία.
Κατά τη γνώμη μου είναι η χειρότερη περίοδος στη ζωή ενός ανθρωπου(αμέσως μετά είναι τα γεράματα, πάλι κατά τη γνώμη μου) δεδομένου ότι ακόμα δεν έχουμε ανακαλύψει τα καλά στοιχεία πάνω μας, εστιάζουμε στα αρνητικά που όλοι μας έχουμε, οι αλλαγές πάνω μας που απορρέουν από την μετάβαση της παιδικής ηλικίας στην εφηβική είναι τεράστιες και απότομες, σε συνδύασμο δε με τις ορμόνες που κάνουν πάρτυ δημιουργούν τις συνθήκες της πολύ κακής διάθεσης, έως και κατάθλιψης που χαρακτηρίζει αρκετά άτομα αυτής της ηλικίας. Επίσης είναι μια ηλικία που όλοι μας ξεχωρίζουμε για κάτι, είτε λόγω ύψους, είτε λόγω βάρους, είτε λόγω δέρματος, είτε οικονομικής κατάστασης με αποτέλεσμα οι περισσότεροι από εμάς να έχουμε δεχτεί τέτοιου είδους παρενοχλησεις κατά τα σχολικά χρόνια. Εγώ ας πούμε είχα ένα αφύσικα μεγάλο στήθος για την ηλικία μου και δεν μπορείς να φανταστείς το τι είχα ακούσει. Η δε ώρα της γυμναστικής ήταν ο εφιάλτης μου,μπορεις να καταλάβεις τον λόγο πιστεύω. Είχα γυρίσει πολλές φορές κλαμενη στο σπίτι μου και φυσικά μου δημιουργήθηκε κομπλεξ το οποίο ξεπέρασα μετά χιλίων κόπων και βασάνων. Είχα δε και πολλά προβλήματα στο οικογενειακό μου περιβάλλον οπότε όπως καταλαβαίνεις είναι μια περίοδος της ζωής μου που ξερνάω και μόνο που την θυμάμαι. Έτσι είναι όμως για τους περισσότερους όπως προείπα, οι λόγοι διαφέρουν για τον καθένα. Τα εφηβικά χρόνια είναι που σε στιγματιζουν και όχι τα παιδικά όπως λένε οι ειδικοι(εξαιρούνται φυσικά τα παιδάκια που μεγαλώνουν σε ένα ακραία βίαιο περιβάλλον, είναι θύματα σεξουαλικης κακοποιησης η μεγαλώνουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας). Οι πιο πολλοί τα ψυχικά κουσούρια τα αποκτάμε κατά την διάρκεια της εφηβείας.
Είσαι πολύ νέος ακόμα και θα σου συνιστούσα να πιάσεις την ζωη από τα κέρατα, να ξεπεράσεις ότι σε βασανίζει και να συνεχίσεις να πηγαίνεις στον ψυχολόγο για να δουλέψεις τα κενά που έχεις, γιατί τα χρόνια περνάνε πάρα πολύ γρήγορα θα βρεθείς 40 για πλάκα και ότι αφήσειςαδουλευτο μέσα σου με τα χρόνια θα γιγαντωνεται. Δούλεψε το όσο είναι σχετικά νωρίς, κρίμα είναι.

Τα παιδικά χρόνια σε στιγματίζουν ψυχολογικά. Το ξανά έγραψα, συνήθως η πρώτη απόρριψη έρχεται από το οικογενειακό περιβάλλον. Εάν δε μας αγκαλιάσει το οικογενειακό περιβάλλον, και αντίθετα προβαίνει σε άλλου είδους πρακτικές (κοροϊδία, παθητικό επιθετικές στάσεις, απόρριψη, μη παραδοχή λάθους συμπεριφοράς, συνεχείς εντάσεις, μη σωστή διαχείριση θυμού και νεύρων, κλπ) τότε το παιδί πολύ δύσκολα ως ενήλικος θα ξεπεράσει τις οποιεσδήποτε μνήμες του έμειναν στον εγκέφαλο. Τα παιδία μιμούνται, και αυτά που βιώνουν στο οικείο περιβάλλον, αυτά θα μιμηθούν και θα κάνουν πράξη, και στο σχολικό, και πάει λέγοντας. Κλασικό παράδειγμα κοροϊδίας και μη αποδοχής, αποτελεί το δημοτικό, με το άλλο κλασικό, "ο γυαλάκιας", " ο/η χοντρός/η", "το αγοροκόριτσο". Ο άνθρωπος από παιδί μέχρι ενήλικος ανεξάρτητα από ηλικία- θα βιώνει όλων των ειδών τις απορρίψεις. Στα παιδικά μας χρόνια πρέπει να βιώσουμε -εκτός των άλλων- ασφάλεια και πλήρη αποδοχή. Ξέροντας το παιδί ότι οι γονείς του, πρωτίστως, το αποδέχονται έτσι ακριβώς όπως είναι, θα μπορέσει μετέπειτα να διαχειριστεί την όποια απόρριψη και κοροϊδία βιώσει στα πρώτα χρόνια της ζωής τους, ενταγμένο σε ένα κοινωνικό σύνολο, το οποίο είναι το εκπαιδευτικό σύστημα (δημοτικό, αφήνω εκτός το νηπιαγωγείο). Τα παιδικά βιώματα -είτε κοροϊδία για τρίτους ή κοροϊδία που εισπράξαμε εμείς οι ίδιοι, είτε κάτι άλλο- τα μεταφέρουμε στην εφηβική ζωή και στην ενήλικη. Είναι φαύλος κύκλος. Ότι μας βασάνισε στα παιδικά μας χρόνια -αυτά μεταφέρονται και στα επόμενα στάδια- κακά τα ψέματα, θα μας μείνει κάποιο του κατάλοιπο.

Scroll to top icon