Έρευνα για τον εντοπισμό του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής που εισέβαλε σε έκθεση

Έρευνα για τον εντοπισμό του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής που εισέβαλε σε έκθεση Facebook Twitter
0

Έρευνα για τον εντοπισμό των μελών του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής που εισέβαλε στην έκθεση του καλλιτέχνη Σεργκέι Αντρέεφσκι από τη Βόρεια Μακεδονία.

Τα μέλη της Νεολαίας της Χρυσής Αυγής έκαναν επίθεση στον καλλιτέχνη και εκείνος, προφανώς τρομαγμένος, αναγκάστηκε να κατεβάσει τα έργα του από την αίθουσα του δήμου Καλαμαριάς.

Στη συνέχεια, έκλεισαν την είσοδο με κορδέλα και κόλλησαν και πέταξαν φυλλάδια με εθνικιστικό περιεχόμενο πριν αποχωρήσουν. Ανήρτησαν, μάλιστα, και βίντεο από την επίθεσή τους. 

Για την υπόθεση υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα, που ζήτησε έρευνα για τα αδικήματα της παράνομης βίας με ρατσιστικά κίνητρα, κατά συναυτουργία, και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια.

Η επίθεση προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, που έκανε λόγο για «άσεμνη και χυδαία λεκτική συμπεριφορά».

«Χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της έκθεσης του καλλιτέχνη Σεργέι Αντρέεφσκι, μια ομάδα μασκοφόρων εισέβαλε στην γκαλερί, προσπάθησε να διακόψει την έκθεση με άσεμνη και χυδαία λεκτική συμπεριφορά και μετά αποχώρησε. Αν και δεν υπήρξε σωματική βία ή υλικές ζημιές, λόγω των απειλών και των φραστικών επιθέσεων κλήθηκε η αστυνομία και ενημερώθηκε πλήρως για το περιστατικό» αναφέρθηκε, ειδικότερα, και έγινε γνωστό πως θα κληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών η πρέσβης της Ελλάδας, Σοφία Φιλιππίδου, στην οποία θα εκφραστούν οι «προσδοκίες για τη λήψη όλων των μέτρων».

Το περιστατικό αυτό, όσο και η υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη, που έχει καταδικαστεί και είναι φυλακισμένος για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής, στις εκλογές, έχουν επαναφέρει μνήμες από τις παλαιότερες επιθέσεις από τάγματα εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης. 

Η δικηγόρος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου, αναφέρθηκε στην επίθεση που είχε δεχθεί η ίδια στον Πειραιά. «Μαζί με άλλα άτομα είχαμε δεχτεί επίθεση σε κλειστό χώρο στην περιοχή του Πειραιά που εισήλθαν οπλισμένα μέλη της Χρυσής Αυγής και μας είχαν προκαλέσει σημαντικές βλάβες» είπε στην ΕΡΤ.

Παράλληλα, ο Βαγγέλης Παπαμιχαήλ, άλλο θύμα της εγκληματικής οργάνωσης, είπε στο ίδιο μέσο: «Μου επιτέθηκαν τουλάχιστον δύο άτομα πίσω από την πλάτη μου. Επαναλάμβαναν συνεχόμενα ότι Πέραμα – Σαλαμίνα ανήκουν στη Χρυσή Αυγή, ότι όλοι οι υπόλοιποι είμαστε τελειωμένοι».

Η κα Τομπατζόγλου επεσήμανε πως «θα έπρεπε να υπάρξει μία καθοριστική νομική λύση πολύ νωρίτερα ώστε να αποκλειστεί ο Κασιδιάρης», ενώ ο κ. Παπαμιχαήλ παρατήρησε πως «δεν έγινε μάθημα, απ' ‘ότι φαίνεται, για κάποιους ούτε η έκβαση της δίκης της Χρυσής Αυγής».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM