Πανελλήνιες 2023: Τα θέματα που «έπεσαν» στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Πανελλήνιες 2023: Τα θέματα που «έπεσαν» στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας ξεκίνησαν σήμερα την προσπάθειά τους στις Πανελλήνιες 2023 οι μαθητές των Γενικών Λυκείων. 

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα θέματα που κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, που αποτελεί μάθημα Γενικής Παιδείας στις Πανελλήνιες 2023

Το πρώτο κείμενο που δόθηκε στους μαθητές είχε τίτλο «Ημέρα καταδίκης της βίας εναντίον των γυναικών». Tο αντικείμενο του δεύτερου ήταν φεμινισμός και νεοφεμινισμός, από συνέντευξη της Μπελίντα Κανόν στο «Βήμα» και το τρίτο απόσπασμα από το διήγημα του Χρήστου Οικονόμου «Οι κόρες του Ηφαιστείου». 

Στο πλαίσιο εξέτασης του μαθήματος, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να γράψουν μία ομιλία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σε αυτή κλήθηκαν να αναφερθούν σε φαινόμενα παραβίασης των δικαιωμάτων της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή στον ιδιωτικό και δημόσιο βίο και να αναφέρουν πώς μπορούν, ως νέα γενιά, να συμβάλλουν έμπρακτα στην επίτευξη της ισότητας των φύλων. 

Δείτε τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας εδώ.

Χθες ήταν η πρεμιέρα των Πανελλαδικών 2023, κατά την οποία οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων εξετάστηκαν στα Νέα Ελληνικά. Αύριο, Σάββατο, θα γράψουν το δεύτερο μάθημα, τα Μαθηματικά (Άλγεβρα). 

Σε ό,τι αφορά στους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων, η συνέχεια στις Πανελλήνιες 2023 θα δοθεί την Τρίτη (6/6), με τα Αρχαία Ελληνικά, τα Μαθηματικά και τη Βιολογία. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λάρισα: «Το μόνο σενάριο που αποκλείεται είναι της αυτοχειρίας» υποστηρίζει ο Τσούκαλης

Ελλάδα / Λάρισα: «Το μόνο σενάριο που αποκλείω είναι της αυτοχειρίας» υποστηρίζει ο Τσούκαλης

«Ο κτηνοτρόφος λέει ότι τα σκυλιά γάβγιζαν τις τέσσερις τελευταίες μέρες, τις προηγούμενες γιατί δεν γάβγιζαν;» διερωτάται ο ιδιωτικός ερευνητής της οικογένειας του 39χρονου
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: 31χρονος έκανε αγορές με πλαστά τραπεζικά καταθετήρια

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: 31χρονος έκανε αγορές με πλαστά τραπεζικά καταθετήρια

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με την αστυνομία, στο διάστημα Ιανουαρίου -Φεβρουαρίου πραγματοποίησε έξι διαφορετικές τηλεφωνικές παραγγελίες προϊόντων από εταιρεία εμπορίας οινοπνευματωδών ποτών, συνολικής αξίας 1.153 ευρώ
LIFO NEWSROOM