Live

Γεροβασίλη: Η ΝΔ επέλεξε να μην φορολογήσει τους φίλους της- Η απάντηση όταν ρωτήθηκε ποιοι είναι αυτοί

γεροβασιλη Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
0

Η Όλγα Γεροβασίλη κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι επέλεξε την εκτίναξη της έμμεσης φορολογίας, προκειμένου «να μην φορολογήσει τους φίλους της». 

Σε συζήτηση σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, ενόψει των δεύτερων εκλογών 2023, η Όλγα Γεροβασίλη στράφηκε κατά της ΝΔ για τη φορολογία, ενώ όταν ρωτήθηκε ποιοι είναι οι «φίλοι» στους οποίους αναφέρθηκε, απάντησε μεταξύ άλλων πως «οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν εταιρείες». 

«Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να μην αυξήσει φορολογικούς συντελεστές ή και να ελαττώσει στην άμεση φορολογία, ωστόσο επέλεξε την εκτίναξη της έμμεσης φορολογίας, η οποία πλήττει κυρίως τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, με στόχο να μην φορολογήσει τους φίλους της», δήλωσε αρχικά η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Από τη μία πλευρά εισέπραξε το 2022 τέσσερα δισ. επιπλέον φόρους από την έμμεση φορολογία και στο πρώτο τετράμηνο του 2023 άλλο 1,5 δισ., σύνολο 6 δισ. περισσότερο από τους Έλληνες πολίτες», συμπλήρωσε. Όταν ρωτήθηκε αν αυτό έγινε για «να σώσει τους φίλους της» η ΝΔ, απάντησε «προφανώς». 

Στη συνέχεια, η Όλγα Γεροβασίλη δέχθηκε επίμονες ερωτήσεις για το ποιοι είναι οι «φίλοι» που θέλησε να ευνοήσει η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα τους φορολογήσει. 

«Παραγωγοί και εταιρείες ενέργειας», αποκρίθηκε η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ. «Πού θα πάτε; Στον Μυτιληναίο;», επέμεινε ο Δημήτρης Οικονόμου και η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε: «Οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν εταιρείες». 

Καθώς συνεχίζονταν οι ερωτήσεις για το ποιοι είναι αυτοί στους οποίους αναφέρθηκε, η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Εμείς καταγγέλλουμε τη ΝΔ και τις πολιτικές της. Επιλέγει τους φίλους της. Οι εταιρείες θέλουν να κερδίσουν, η συζήτηση είναι τι κάνει το κράτος. Η ΝΔ είναι το πρόβλημά μας, οι επιχειρηματίες κάνουν τη δουλειά τους». 

«Το πρόβλημά σας κ. Παυλόπουλε είναι ότι δεν γνωρίζετε ποιοι είναι οι παραγωγοί ενέργειας και ποιοι έχουν τα διυλιστήρια; Θα κοροϊδευόμαστε τώρα;», σχολίασε αμέσως μετά η Όλγα Γεροβασίλη, ενώ συμπλήρωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μιλήσει για αύξηση της φορολογίας στις ελληνικές επιχειρήσεις. «Μιλάμε για τα υπερκέρδη τα οποία παρήχθησαν από εταιρείες ενέργειας και διύλισης, δεν φορολογήθηκαν. Η ακρίβεια συνεχίζεται», πρόσθεσε. 

Πολιτική
0

Live

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Πολιτική / Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Η κυβέρνηση θα πέσει εάν χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας - Δεν έχω δει τον Κυριάκο τόσο κατεστραμμένο όσο ήταν όταν γύρισε από τα Τέμπη, είπε ως αδελφή του πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

Πολιτική / Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

«Δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού της κίνησης και της προσωπικής ελευθερίας ενός βουλευτή, παρά μόνο εάν έχει προηγηθεί άδεια της Βουλής, η οποία εν προκειμένω δεν υπάρχει» δήλωσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Βαθιώτης
LIFO NEWSROOM
Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Πολιτική / Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Ο Παπαδόπουλος είχε ήδη επιχειρήσει να παρέμβει θεσμικά, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή και αποστέλλοντας επιστολή στη διοίκηση της Πινακοθήκης, ζητώντας την απόσυρση των έργων της έκθεσης «Η Σαγήνη Του Αλλόκοτου»
LIFO NEWSROOM