Μητσοτάκης: «Ο Τσίπρας είχε ενημερωθεί πριν τις εκλογές για παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου υπέρ υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ»

Μητσοτάκης: «Ο Τσίπρας είχε ενημερωθεί πριν τις εκλογές για παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου υπέρ υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

«Ο Τσίπρας είχε ενημερωθεί πριν τις εκλογές για παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου υπέρ υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Κυριακός Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του λίγο πριν από τις δεύτερες εκλογές 2023, που θα διενεργηθούν στις 25 Ιουνίου.

«Ο κ. Τσίπρας θα κριθεί γι' αυτό» είπε μιλώντας για το ζήτημα της παρέμβασης του τουρκικού προξενείου στην Ροδόπη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων, κατά τη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Ζητώ μία ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Η φαντασίωση της απλής αναλογικής κάηκε στην κάλπη της 25ης Μαΐου» είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχουμε ξεκάθαρο σχέδιο», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ για τα στελέχη του είπε ότι «Πιστεύω ότι έχουμε πετύχει μία μεγάλη ομοιογένεια στον πολιτικό μας λόγο» είπε σημειώνοντας ότι σε μία προεκλογική περίοδο ειδικά δεν μπορούν να υπάρχουν αποκλείσεις.

Μητσοτάκης για σχέσεις με εκκλησία

«Δεν μπλέκουμε την πίστη με την πολιτική» είπε διατείνονταν ότι «δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχουν κομματίδια που εκμεταλλεύονται την πίστη» του κόσμου είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Λύσαμε χρόνιες εκκρεμότητες που αφορούσαν και τις θέσεις των κληρικών αλλά σε καμία περίπτωση ούτε διαφημίζουμε την πίστη μας ούτε προσδοκούμε κάποια στήριξη από την Εκκλησία» είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πότε αισθάνονται πιο ασφαλείς, οι πολίτες τώρα ή πριν από 4 χρόνια; Τώρα που πετούν τα Rafale, που έχουμε τον φράχτη στον Έβρο, τώρα που η φωνή της Ελλάδας ακούγεται στην Ευρώπη και το Αμερικανικό Κογκρέσο; Είμαστε πατριώτες της πράξης όχι του γλυκού νερού» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης για Ροδόπη

«Ο Τσίπρας είχε ενημερωθεί  ότι το τουρκικό προξενείο έκανε προεκλογικό αγώνα υπέρ δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά. Μην τους βάλεις στα ψηφοδέλτια, ήταν το μήνυμα που περάσαμε. Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να το κάνει, θα κριθεί γι' αυτό»

«Τους ζητώ σήμερα μπας και κλείσει αυτός ο κύκλος, να πουν ότι εμείς εκπροσωπούμε την μουσουλμανική και όχι την τουρκική μειονότητα. Εγώ δεν πρόκειται να δεχτώ άλλο την εργαλειοποίηση της μειονότητας από την Τουρκία. Η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα να επεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας μας. 

Αυτά είναι ΚΥΠατζίδικες πρακτικές ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Θα πω στον Ερντογάν ότι αυτές οι πρακτικές θα σταματήσουν. Θα του πω ότι δεν έχεις να ανησυχείς για την μειονότητα.

Ο φράχτης θα ολοκληρωθεί, ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ σημείωσε ότι το πρώτο ταξίδι παραδοσιακά είναι στην Κύπρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε ακόμα ότι εάν ξαναεκλεγεί, θα συναντηθεί με τον Εντογάν στο Βίνλιους της Λιθουανίας, τονίζοντας «Ας κάνουμε μία καινούρια αρχή».

«Δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε σε αιώνια ένταση. Αλλά από την άλλη δεν είμαι και αφελής. Και επειδή δεν είμαστε το αποπαίδι της Ευρώπης αλλά μπορεί να διεκδικεί αυτό προφανώς μας δίνει και πολλή περισσότερη δύναμη να διεκδικήσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο ερώτημα ποιος είναι αντίπαλος, απάντησε ότι δεν θέλουμε να υπάρχει η εντύπωση ότι ο εκλογές έχουν τελειώσει. Αντίπαλός μας είναι τα πολλά προβλήματα, που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Ποτέ δεν είπαμε ότι διορθώσαμε όλα τα προβλήματα είπε ενώ αναφέρθηκε και στο σχέδιο για το υπουργείο οικογένειας.

Μητσοτάκης για υπουργείο Οικογένειας

Για το υπουργείο οικογένειας είπε ότι «σπάμε το υπουργείο εργασίας» ενώ σημείωσε ότι «χρειαζόμαστε ένα κέντρο λήψης απόφασης που έχουν να κάνουν με ζητήματα οικογένειας, πρόνοιας κλπ. Το ΥΠΕΣ έκανε πολλή δουλειά αλλά είναι ένα πολύ μεγάλο υπουργείο.»

Εμείς είμαστε αυτοί που δώσαμε 2.000 ευρώ , αλλά το πιο βασικό είναι να στηρίξουμε τις οικογένειας με παιδιά.

Δεσμεύτηκε δε, για φτηνό ρεύμα με ειδικό τιμολόγιο για τους αδύνατους, ενώ για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε για τα βασικά προγράμματα:

-Ολοήμερο δημοτικό

-νταντάδες γειτονιάς

-παιδικοί σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και προγράμματα ανάλογα

- πρόγραμμα σπίτι μου- Από 10.000 σπίτια θα πάμε στα 20.000 σπίτι.

Η αναθεώρηση του Συντάγματος θα γίνει το 2025, διευκρίνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για κατάργηση του μονοπωλίου στην ανώτατη εκπαίδευση. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ