Γκάνα: Πέρασε ομόφωνα ακραίο νομοσχέδιο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

Γκάνα: Πέρασε ομόφωνα ακραίο νομοσχέδιο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Το κοινοβούλιο της Γκάνας ενέκρινε την Τετάρτη ένα ακραίο νομοσχέδιο, το οποίο πρόκειται να αυστηροποιήσει τους νόμους κατά των μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Μετά την προ μηνών έγκριση ενός αντίστοιχου νομοθετήματος στην Ουγκάντα, την Τετάρτη τα 275 μέλη του κοινοβουλίου της Γκάνας ενέκριναν ομόφωνα το νομοσχέδιο, γνωστό ως «νομοσχέδιο 2021 για την προώθηση των κατάλληλων σεξουαλικών δικαιωμάτων και οικογενειακών αξιών».

Το νομοσχέδιο, όπως αναφέρθηκε, πρόκειται να ποινικοποιήσει την προώθηση, την υποστήριξη, τη χρηματοδότηση και τις πράξεις της ομοφυλοφιλίας. Αυστηροποιεί επίσης τις ποινές φυλάκισης έως και δέκα έτη για τους υποστηρικτές της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και μέχρι τρία χρόνια για οποιονδήποτε αναγνωρίζεται ως μέλος της. Επιπλέον, το νομοσχέδιο επιδιώκει να εμποδίσει την παροχή υπηρεσιών υγείας στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα , συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων για τον HIV.

Ο κύριος υποστηρικτής του νομοσχεδίου, ο νομοθέτης Σαμ Ναρτέι Τζορτζ, δήλωσε: «Η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα στη Γκάνα, αλλά επιλογή τρόπου ζωής. Μια σεξουαλική προτίμηση». Επιπλέον, ο Τζορτζ προειδοποίησε τις ΗΠΑ να μην παρεμβαίνουν στα σχέδια για την ψήφιση του νομοσχεδίου, απειλώντας την πως θα σταματήσουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα της Γκάνας στη χώρα. Ειδικά αυτό το είπε αυτό αναφερόμενος στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν στην Ουγκάντα μετά την υπογραφή του δικού της νόμου κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. 

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Αλμπάν Μπαγκμπίν, δήλωσε ότι οι πρακτικές της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας είναι έντονα απεχθείς και δεν θα επιτραπεί να ριζώσουν στη χώρα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μετεκλογικό γερμανικό αδιέξοδο

LiFO politics / «Η Γερμανία δυσκολεύεται να βρει τη θέση της στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται»

Ο δημοσιογράφος του γερμανόφωνου Τύπου, Φέρρυ Μπατζόγλου, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το μετεκλογικό γερμανικό αδιέξοδο και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η μελλοντική κυβέρνηση της χώρας, για τον σχηματισμό της οποίας βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα –το οποίο ήρθε πρώτο στις πρόσφατες εκλογές– και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Έχω τέσσερις ημέρες ζωής» ισχυρίζεται η γυναίκα που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / H γυναίκα που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση λέει ότι έχει λίγες ημέρες ζωής έπειτα από τροχαίο

Η γυναίκα επίσης υποστήριξε ότι είχε πέσει θύμα trafficking από τον δισεκατομμυριούχο Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος ήταν φίλος του δούκα της Υόρκης
LIFO NEWSROOM
Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

Διεθνή / Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

«Αυτή είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές να δουν τη σειρά», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
LIFO NEWSROOM